diumenge, 3 de desembre del 2023

Joventuts Musicals de Tortosa, 50 anys vivint per la música

 

El setembre de 2022 l’estrena del magnífic espectacle les "Cartes de Pedrell", al Teatre Auditori que porta el seu nom, donava el tret de sortida als actes de celebració dels 50 anys de Joventuts Musicals de Tortosa amb un reconeixement als membres fundadors i de les diferents juntes de JJMM al llarg d’estos 50 anys. I just ho fèiem en l’Any Pedrell, en l’any en que la ciutat de Tortosa reconeixia i posava en valor la figura del que crec que sense dubte és el nostre fill més universal.

El passat 12 de desembre, “Felip Pedrell. Mestre de Mestres” tornava a ser protagonista en el magnífic concert de la mezzosoprano Anna Brull, acompanyada del pianista Josep Buforn, que tancava els actes de celebració del 50è aniversari de l’associació.

Al llarg de més d’un any de celebració, en el que hem programat les tres temporades de Joventuts Musicals de Tortosa, conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa, hem pogut gaudir d’un total de 14 concerts, posant en valor en el gran talent artístic i musical que tenim a les Terres de l’Ebre, on hem pogut escoltar més de 100 músics, que juntament amb artistes de diferents disciplines, han actuat en diversos indrets de la ciutat amb la voluntat de portar la música a tots els racons de la nostra ciutat.

També ho hem fet programant activitats i incorporant concerts en la programació dels diversos equipaments i certàmens de la ciutat, al Museu de Tortosa, coincidint amb la nit dels Museus, amb el Festival Arteria, als Jardins del Princep en el marc del Dia Mundial del Turisme, o amb concerts solidaris com hem fet amb el Banc d’Aliments o com farem amb la Marató d’este any. 

Tot de cara a aconseguir els objectius que són la raó de ser de Joventuts Musicals des dels seus inicis: apropar la música a tots els públics. especialment a la joventut; fomentar l’estudi i la interpretació de la música entre els i les joves; promoure audicions de concerts; difondre el coneixement de la música; difondre els concerts i els cicles musicals que tenen lloc a Tortosa i les Terres de l’Ebre; promoure els artistes del territori i donar-los noves oportunitats, en definitiva posar en valor el gran talent que tenim a les Terres de l’Ebre, una terra de músics i de música.

Durant este any hem posat en valor, com no podia ser d’una altra manera, el llegat de Felip Pedrell amb espectacles com les “Cartes de Pedrell o l’estrena mundial de peces com “Embriaguez”, que ja formen part del Projecte Biblioteca Internacional de Partitures Musicals. O amb la primera convocatòria del Concurs de Música Felip Pedrell, que continuarà l’any 2024, i amb la recerca i adaptació de les seues composicions. 


Crec que és just i necessari fer un reconeixement a totes i tots els músics de Tortosa i Terres de l’Ebre que treballen en la recerca i difusió de tot el llegat de les composicions del gran mestre Pedrell. I tot ho hem pogut fer gràcies a la molt bona predisposició de tots els músics que han accedit a participar a les nostres programacions.

Tot això no hagués estat possible sense aquella primera Junta de Joventuts Musicals de Tortosa que, un setembre de 1972, van impulsar la creació a Tortosa de la nostra entitat. Moltes gràcies per la vostra tossuderia i dedicació.

I evidentment tampoc hagués estat possible sense la fidelitat dels socis durant estos 50 anys han estat fidels a la nostra crida, gràcies a elles i ells per la vostra fidelitat. 

I com no, gràcies a totes i tots aquells que assistiu als concerts i activitats programades, perquè sense la bona rebuda i l’escalf del públic tot això no seria possible.

Felicitats per 50 anys de passió per la música, pels seus creadors i intèrprets Des de Joventuts Musicals continuarem treballant per esta passió i no defallirem a l’hora de seguir defensant la música i apropant-la a totes i tots.

"Encoratjo als músics de tot el món a que posin la puresa del seu art al servei de la humanitat per a unir als homes en un mateix vincle fraternal", amb estes paraules del mestre universal Pau Casals sobre la música i la pau, que tanta falta en fa avui al món, vull dir que des de Joventuts Musicals compartim el seu compromís amb la humanitat i el seu amor per la música com a mitjà d’unió i harmonia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada