dimecres, 20 de desembre del 2023

Les pensions contributives es revaloraran un 3,8% el 2024

 

El govern de progrés de @sanchezcastejon torna a pujar les pensions general, mínima, no contributives, ingrés mínim vital i de viudetat

Els i les socialistes treballem per la justícia social i per les persones, la nostra prioritat

#EspañaAvanza #CatalunyaAvança 🌹

Aquesta pujada arribarà a més de 10 milions de pensionistes a tot Espanya. L'augment suposa més de 730 euros més a l'any per a una pensió mitjana de jubilació.

Les pensions contributives es revaloraran un 3,8% el 2024. La pujada serà efectiva des de l'1 de gener i és amb caràcter general per a les pensions del sistema.

Aquest augment del 3,8% per al 2024 és el resultat de l'índex de preus de consum (IPC) mitjà entre desembre del 2022 i novembre del 2023, segons la fórmula establerta a la Llei 21/2021 de garantia del poder adquisitiu de les pensions i acordada amb els interlocutors socials. D'aquesta manera, es dóna compliment a la recomanació 2a del Pacte de Toledo, garantint el poder adquisitiu dels pensionistes sobre la base de l'evolució de l'IPC.

Amb aquesta pujada, l?augment de la pensió mitjana de jubilació és de 734 euros l?any, o 52 euros al mes. La pensió mitjana del sistema, de 1.200 euros, augmentarà 638 euros l?any, que suposen 46 euros al mes.

En total, més de 10 milions de pensionistes veuran conservat o augmentat el seu poder adquisitiu.

La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, destaca que "gràcies a la reforma de les pensions aprovada el 2021, amb la contribució dels agents socials i els partits polítics que van votar a favor, per tercer any consecutiu el Govern de Espanya protegeix el poder adquisitiu dels nostres pensionistes”.

Les pensions mínimes i les no contributives augmentaran un percentatge encara més gran, sobre la base del que estableix el Reial decret llei 2/2023.

"La gran notícia és que les pensions que més pugen són les més baixes, que corresponen a les persones amb menys renda i que tenen un efecte directe en la reducció de la bretxa de gènere, un dels nostres objectius irrenunciable", afirma Saiz.

També creixeran les pensions no contributives. En concret, un 6,9% a partir de l'1 de gener, independentment del resultat de l'IPC a final d'any. Això afecta aquells que no han pogut complir els requisits de cotització exigits per a les pensions contributives i que, altrament, es quedarien desprotegides.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada