dimecres, 24 de gener del 2024

24 de gener · Dia Internacional de l'Educació

 

Avui, Dia Internacional de l'Educació
 
Cal treballar per una educació de qualitat, inclusiva i equitativa per aconseguir la igualtat de gènere i trencar el cercle de pobresa tal com diu l'ODS núm. 4

Cal agrair l'esforç i treball de la comunitat educativa per la seva tasca per aconseguir-ho

El 24 de gener se celebra el Dia Internacional de l'Educació, una data proclamada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l'objectiu de conscienciar la població mundial sobre la importància de l'educació per assolir els objectius contemplats a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Per què l'educació és tan important?

Leducació és la base per a una societat justa, igualitària i autosuficient. L'educació augmenta la productivitat de les persones i, com a conseqüència, el potencial de creixement econòmic.

Ajuda a eradicar la pobresa i la gana, contribueix a millorar la salut, promou la igualtat de gènere i redueix la desigualtat. En definitiva, es formen futures generacions, forjant millors ciutadans.

El dret a l'educació és un dret humà.

Quant a això, l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4 estableix una Educació Inclusiva, Equitativa i de Qualitat. Amb això es pretén garantir que la població infantil tingui accés a l'educació primària i secundària gratuïta per a l'any 2030.

Així mateix, s'incentiva la igualtat d'accés a la formació professional, l'eliminació de desigualtats de gènere i de riquesa, aconseguint l'accés universal a una educació superior de qualitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada