dimecres, 24 de gener del 2024

Presentació del llibre "Barraques 2100, passat, present i futur d’una arquitectura popular"

El dissabte 27 de gener, a les 11 h, tindrà lloc a la seu del CATTE la presentació del llibre Barraques 2100, passat, present i futur d’una arquitectura popular, coordinat per Tere Arnal Vidal i Josep Juan Segarra, juntament amb un documental.

La barraca és la construcció tradicional del delta de l’Ebre, que un projecte interdisciplinar de recerca i divulgació treballa per preservar i actualitzar, fent una proposta de barraca innovadora. Barraques 2100, impulsat per l’associació Sediments i el Col·legi d’Arquitectura Tècnica de les Terres de l’Ebre (CATTE), va arrancar amb un inventari de les barraques existents (la majoria datades als anys 90 del segle XX, en ser unes construccions amb materials força efímers), un estudi tèrmic i entrevistes en profunditat, entre altres al mestre constructor barraquer David Monllau. Ha continuat amb un estudi i proposta d’intervenció arqueològica per rescatar les restes de construccions antigues, i ara ha projectat també una barraca innovadora i sostenible, entre altres aspectes.

Un acte organitzat pel CATTE i l’Associació Sediments, amb la col·laboració del COAC Terres de l’Ebre i amb el suport del Departament de Cultura, l’IRMU i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Us esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada