dimarts, 3 de gener del 2017

Roig: als socialistes “Mos dol Tortosa!”

La manca de contingut dels passats plens a l’Ajuntament i aquesta campanya de Nadal evidencien que, gràcies al govern de Bel, Tortosa està en coma

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha començat l’any 2017 amb una roda de premsa per evidenciar el sentiment d’aturada general de Tortosa en l’inici de l’any que suposarà els 10 anys de govern de Bel a la ciutat. I el portaveu Enric Roig ho ha fet parafrasejant a Unamuno, Ortega y Gasset i Quevedo... “Mos dol Tortosa” A ells els dolia Espanya, a natros “Mos dol Tortosa”, perquè som tortosins, perquè ens estimem la ciutat i perquè mos dol el seu estat actual.

Aquest sentiment s’ha evidenciat molt clarament en aquesta campanya de Nadal. La ciutat està trista i apagada. La poca gent que ve a Tortosa ho diu. Tortosa està morta. Jo més bé diria en coma. Els comerciants mostren el seu descontent i les seves queixes, la il·luminació de Nadal és pobre, avorrida i poc atractiva, Nadal Jove no dóna resposta a la demanda dels usuaris, manquen espais d’oci per als joves, la festa de cap d’any va ser una fracàs i els joves van marxar de Tortosa, a l’Aldea, a Roquetes, a altres llocs però no es van quedar per manca d’oferta atractiva, ja veurem els resultats de la pista de gel però les obres del Pont i la mala campanya comercial també han afectat a aquesta activitat. Així de contundent s’ha mostrat Roig en voler expressar les queixes i el sentiment dels ciutadans i ciutadanes al respecte del que està passant a la ciutat. Nosaltres ja hem fet propostes en forma de moció però sempre ens les han rebutjat. Tot i això cal agrair l’actitud i la voluntat de ciutadans i comerciants que fan tot el possible per millorar aquesta situació i pal·liar la manca de polítiques de promoció econòmica i comercial del govern.

L’altre fet que evidencia la manca de govern a la ciutat ha estat el contingut dels dos passats plens, de dilluns 2 de gener amb un únic punt a l’ordre del dia i on l’Alcalde semblava molt més preocupat per estrenar la nova joguina que és el control horari de les intervencions, bàsicament de l’oposició, i el de divendres 30 de desembre amb tres punts, dos per temes urgents de comptabilitzar la despesa al 2016 i l’altre corresponent a les piscines. Unes piscines que lluny de ser el projecte estrella sembla ser el projecte estrellat, amb un procés d’adjudicació que podia estar fora de termini però que, tot i haver-ho preguntat al ple no se’ns va donar resposta. Això demostra la inactivitat del govern de Bel, ara en connivència amb els Republicans de Tortosa que estan allargant l’agonia d’aquest govern ha dit Roig.

Una inactivitat que es reflecteix amb un PAM mutant que només presenta incompliments com ara el Pla Local d’Ocupació i el Pla Estratègic, que s’havien d’implantar el 2016, així com altres temes com l’oficina d’atenció a l’emprenedor, l’oficina Integral per al Comerç, un pla de pacificació del trànsit o un nou certamen firal.

Un govern que ha fet que Tortosa perdi la seva capitalitat i el seu potencial en no desenvolupar un POUM, fet pel govern de progrés i aprovat per Bel però que no sa l’ha cregut mai, en no apostar per un 3r pont, ni per desenvolupar els terrenys de Renfe, dels que ara fa 10 anys se’n va signar el conveni, o impulsar el Polígon Catalunya Sud ni les infraestructures com el desdoblament de la C-12 o la finalització de l’A7.

Un govern que no ha sabut aprofitar l’embranzida del govern de progrés a Tortosa i només renega de la seva herència. Ara hem celebrat 10 anys de la URV, de la Biblioteca, del recinte firal, de la signatura del conveni amb el ministeri de Medi Ambient per gaudir del pont del ferrocarril i la via verda, i ara què? Tortosa s’ha quedat estancada i no hi ha res a celebrar ha recordat el portaveu socialista.

Un govern mancat de polítiques actives d’ocupació i de polítiques de promoció econòmica, i que no es preocupa per les persones. Avui mateix la premsa ha publicat que 10 municipis catalans destinen menys de 50 € a despesa social i, malauradament, Tortosa es troba en aquests municipis amb una despesa de 37,43 €.

En definitiva, estem davant d’un govern que escanya a la ciutat per tornar els diners als bancs, més pendent del seu pacte amb els Republicans que de la ciutat, més preocupat per les seves carreres electorals a Madrid i Barcelona i per “postureos” independentistes que pels problemes reals dels tortosins i tortosines, el govern del NO, perquè NO fa, NO escolta i NO compleix, que continua menystenint i insultant a la resta de forces polítiques democràtiques, que s’entesta en fer veure que la culpa del mal funcionament municipal és de tothom menys seua, que es creu les seves pròpies mentides i que s’ha estancant en el passat. Tortosa es mereix molt més. I per això diem que “mos dol Tortosa”. L’alternativa: recuperar la idea de ciutat socialista: una ciutat oberta per a tots i totes, amb esperit de veritable capital de les Terres de l’Ebre. Per tant cal redibuixar Tortosa davant aquest immobilisme ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada