dimecres, 4 de gener del 2017

Roig: “Bel no diu la veritat. Al ple vam fer la pregunta sobre el termini d’adjudicació de la construcció de les piscines, però ningú no ens va respondre”

El grup socialista va plantejar la pregunta en el ple que li corresponia, l’extraordinari de divendres 30 de desembre, sense rebre cap resposta ni per part del govern ni del secretari

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha sortit al pas de les acusacions de l’alcalde de perquè el seu portaveu, Enric Roig, no va preguntar sobre el termini de l’adjudicació de les obres de construcció de les piscines al passat ple ordinari de dilluns.

Roig ha manifestat que “és absolutament fals que presentés l’escrit demanant explicacions sobre aquest tema i el donés a conèixer a la premsa sense haver-ho preguntat en sessió plenària, tot i que no hi ha cap obligació de fer-ho”.

De fet Roig ja va fer la pregunta en la seva intervenció en el ple extraordinari del passat divendres 30 de desembre de 2016, sense rebre cap resposta per part del govern. La intervenció de Roig, literalment, i tal i com es podrà comprovar en el seu dia en l’acta corresponent a la sessió plenària, va ser la següent:

“Tant de bo finalment tot vagi endavant, perquè el nostre grup desitja que els tortosins i tortosines tornin a tenir les piscines en funcionament lo més prompte possible, però permeti’m que ens tornem a preguntar, si ara va en “serio”?

I ho dic perquè jo no en sóc lletrat, però llegint el plec de clàusules administratives particulars de la licitació en el la seua Clàusula divuitena: Adjudicació del contracte diu que “L’adjudicació del contracte s’ha de dictar en el termini màxim de dos mesos a comptar des de l’obertura de les proposicions.”

Jo no sé quines repercussions pot tenir això, però, si no recordo malament, l’obertura del darrer sobre va ser el passat 27 d’octubre, i per tant no sé si l’acte administratiu d’adjudicació que avui estem fent aquí està fora de termini o no; poder el senyor secretari ens ho podria aclarir.”

Aquesta intervenció es pot consultar íntegrament al bloc personal del regidor Roig, just i necessari (roigjustinecessari.blogspot.com) on es va publicar el mateix divendres 30 de desembre a les 14,59 hores,.

Com a resposta a aquesta intervenció en la sessió plenària de divendres 30 únicament es va obtenir silenci tant per part de l’alcalde, de la regidora, del secretari i de cap altre membre de l’equip de govern, tant a la preguntat concreta com a la resta d’arguments del portaveu socialista.

El silenci va continuar tant al ple ordinari de dilluns 2 de gener com a la junta de portaveus prèvia, per això el grup socialista va presentar, ahir dimarts 3 de gener, un escrit adreçat al secretari sol·licitant resposta a aquest tema.

I això es va fer de la mateixa manera que s’ha fet amb molts altres temes municipals, presentant escrits sol·licitant informació, tot i que, com ja vam posar de palès aquest estiu, no es responen dintre dels terminis establerts, fet que va ser objecte de queixes davant del Síndic de Greuges.

“Jo em vaig llegir tot el plec de condicions, he consultat l’expedient i he demanat constantment informació sobre el tema. Si tan clara tenien la resposta perquè no ho van dir als plens o a la junta de portaveus? Serà que el govern tampoc escolta a l’oposició?” ha reblat Roig.

“En aquest sentit no hem fet altra cosa que allò que la portaveu de CiU va manifestar en passats plens que havia de fer l’oposició: investigar. Així ho hem fet i ho hem donat a conèixer a l’opinió pública, especialment en un tema com el de la construcció de les piscines, ja que no se’ns ha donat resposta en les sessions plenàries” ha manifestat Roig, qui ha acabat dient que “el que hauria de fer l’alcalde és escoltar el malestar dels tortosins i tortosines en aquest tema i vetllar per solucionar els problemes i no crear-ne de nous com ha fet amb la reforma del Pont”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada