dijous, 5 de gener del 2017

Roig insisteix que Bel menteix i que no va respondre sobre el termini d'adjudicació de les piscines

Continua la confrontació política entre el PSC i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, per l'adjudicació de les obres de la nova piscina a l'empresa Benito Arnó e Hijos. Si bé ahir Bel va assegurar que l’adjudicació, aprovada en un ple extraordinari el passat divendres, es va produir dins de termini i que Roig no va preguntar sobre este aspecte al ple, el PSC insisteix novament que "Bel no diu la veritat". "Al ple vam fer la pregunta sobre el termini d’adjudicació de la construcció de les piscines, però ningú no ens va respondre", asseguren.

L'alcalde va detallar este dimecres que que fins al 20 de gener hi havia temps per fer aquesta adjudicació, segons avala un informe del secretari municipal accidental. Tanmateix, Roig recorda les seues paraules del ple del passat 30 de desembre tal com consten a l'acte de la sessió, per refermar que en aquell moment ningú li va contestar.

“Tant de bo finalment tot vagi endavant, perquè el nostre grup desitja que els tortosins i tortosines tornin a tenir les piscines en funcionament lo més prompte possible, però permeti’m que ens tornem a preguntar, si ara va en “serio”?

I ho dic perquè jo no en sóc lletrat, però llegint el plec de clàusules administratives particulars de la licitació en el la seua Clàusula divuitena: Adjudicació del contracte diu que “L’adjudicació del contracte s’ha de dictar en el termini màxim de dos mesos a comptar des de l’obertura de les proposicions.”

Jo no sé quines repercussions pot tenir això, però, si no recordo malament, l’obertura del darrer sobre va ser el passat 27 d’octubre, i per tant no sé si l’acte administratiu d’adjudicació que avui estem fent aquí està fora de termini o no; poder el senyor secretari ens ho podria aclarir.”

A tot això, Roig assegura que com a resposta a aquesta intervenció "es va obtenir silenci tant per part de l’alcalde, de la regidora, del secretari i de cap altre membre de l’equip de govern, tant a la preguntat concreta com a la resta d’arguments del portaveu socialista". Segons el portaveu del PSC "el silenci va continuar tant al ple ordinari de dilluns 2 de gener com a la junta de portaveus prèvia", per este motiu, segons expliquen, el PSC va presentar, ahir este dimarts 3 de gener, un escrit adreçat al secretari sol·licitant resposta a al tema.

Per la seua banda, este dijous Ferran Bel ha mostrat en un tuit l'informe del Secretari Municipal accidental en què es ratifica la correcta adjudicació de les obres i ha acusat indirectament Roig de fer "el ridícul".

Publicat el dijous 5 de gener de 2017 a aguaita.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada