dissabte, 11 de maig del 2019

Nucli antic, Habitatge i Patrimoni, entre les grans apostes dels socialistes

La reactivació del nucli antic, la creació de la regidoria d'Habitatge i la creació de la regidoria de Patrimoni, principals eixos d'actuació del PSC de Tortosa, per a les properes eleccions municipals

Enric Roig, candidat a l'alcaldia de Tortosa, ha presentat avui en roda de premsa algunes de les propostes que han de ser fonamentals per al desenvolupament social, econòmic i sostenible del municipi.
Entre els principals eixos d’actuació del programa, Roig ha assenyalat alguns dels grans propòsits socialistes, com són la reactivació del nucli antic, la creació de la regidoria d’Habitatge i l’aposta per la creació de la regidoria de Patrimoni, a més de l'aprovació d'una ordenança de paissatge urbà.

De les més de 100 propostes que presenten els i les socialistes per a les properes eleccions municipals, aquestes destaquen com les principals apostes del programa.

Reactivació del nucli antic de Tortosa

L’alcaldable socialista, Enric Roig ha posat en èmfasi la necessitat “d’ajudar al desenvolupament del nucli antic i dur a terme diferents transformacions urbanístiques en aquest punt del municipi”. "No hi ha hagut un projecte global de recuperació del nucli antic durant els darrers 12 anys. El nucli antic ha de ser un lloc on s'hi pugue viure", ha assenyalat.

El PSC creu que s'han de transformar els habitatges dels nuclis antics, així com els entorns del carrer Moncada o el barri del Castell, aquest últim amb un pressupost assignat de més de 6 milions d'euros, i que no ha estat executat.

Una altra de les propostes que figuren al programa socialista és la de convertir de forma progressiva el barri del Rastre. "Volem millorar l'aparcament del Rastre, amb subvencions per a la rehabilitació, espais verds, mesures per al desnonament i un pla de voreres. S'han de millorar els parcs infantis i recuperar els Josepets com un Hotel d'Entitats per tal d'enriquir la vida cultural", ha explicat Roig.

Aposta per la regidoria de Patrimoni

Per tal de promoure el patrimoni de la ciutat, els i les socialistes volen impulsar polítiques de protecció del patrimoni cultural i arquitectònic i recuperar els espais emblemàtics del municipi. "Impulsarem que el pla de muralles de Tortosa tingue finançament", ha explicat Enric Roig.
Els socialistes de Tortosa aposten per la creació d'una ordenança del paissatge urbà per fer créixer i mantenir el patrimoni de Tortosa. "Volem intervencions mesurades i sota directrius per fer que Tortosa sigui una ciutat bonica".

Pel que fa al conveni del Josepets, Roig ha criticat al govern municipal per no presentar el conveni dels Josepets ni la compra del Mas del Bisbe. "Denunciem la mala praxis del govern municipal per l'anunciació de projectes patrimonials que no han estat incorporats".

Creació de la regidoria d’Habitatge

En matèria d’habitatge, Enric Roig ha explicat la necessitat de crear una regidoria i un pla municipal, fonamental per cobrir les necessitats d’aquelles persones amb menys recursos i del sector jove menor de 35 anys. Segons ha dit cal "donar sortida a totes les necessitats i permetre l'accés a un habitatge digne". Un pla local que potenciï l’habitatge just i de promoció pública almenys en un 10%, amb mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica. "Volem incrementar substancialment el pressupost destinat a l'habitatge que ha passat de 90.000 a 60.000 mil euros anuals".

Aquests desestiments del govern municipal han fet que els joves no puguin emancipar-se degut "al preu del l'habitatge i als nivells preocupants d'endeutament familiar".

Roig ha recordat l'estabilitat i compromís que sempre ha donat el PSC. "Hem demostrat que som un projecte sòlid, som possibilistes i no rupturistes. Som una formació estable que està pel diàleg i per arribar a acords".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada