dimecres, 12 de juny del 2019

Encallades les negociacions per formar un govern d’esquerres a Tortosa


Movem TortosMovem Tortosa, ERC i el PSC han tingut ja la primer reunió a tres després del 26M. Fonts consultades apunten que els republicans haurien deixat clar que no entraran a un govern municipal on hi siguin els socialistes i demanen el seu suport des de fora d’un possible govern Jordan-Faura.

La posició del PSC és clara. Sí, només, a un govern de coalició amb els tres partits. Segons els socialistes, també s’han ofert a ERC per governar plegats al Consell Comarcal del Baix Ebre però els republicans ho haurien rebutjat.

Movem Tortosa insisteix que parlen amb totes les forces progressistes, inclosa la CUP, per fer possible un govern altermatiu a Meritxell Roigé. El portaveu de la formació farà demà les seues primeres declaracions públiques. Aquest vespre també es reunirà la militància d’ERC-Tortosa Sí i es possible que demà Xavier Faura trenqui també el seu silenci.

Qui ha parlat avui ha estat, precisament, la CUP. El portaveu i regidor electe, Xavier Rodríguez, també ha deixat clar que des de la formació anticapitalista votaran a favor d’un govern de Jordi Jordan. Ara bé, igual que ERC, els cupaires rebutgen votar a favor d’un govern on sigui el PSC.

Cal recordar que Junts per Tortosa aposta per reeditar la coalició amb ERC, però la setmana passada Meritxell Roigé va deixar la porta oberta a governar en minoria en cas que fosa necessari.

Publicat el dimarts 11 de juny de 2019 a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada