divendres, 28 de juny del 2019

Enric Roig: “Tortosa és la nostra prioritat i en aquest mandat que ara comença continuem treballant pel seu futur”

El PSC presenta dues mocions reclamant la constitució del Consell de Ciutat i una millora del manteniment del Polígon Baix Ebre

 El grup municipal del PSC de Tortosa ha presentat les mocions que portarà al ple de l’Ajuntament de Tortosa del mes de juliol. El seu portaveu, Enric Roig, ha comparegut en aquesta primera roda de premsa del nou mandat 2019 - 2023 corroborant que “Tortosa és la nostra prioritat, la única prioritat, defugint de tacticismes i estratègies partidistes i, com a tal, seguirem treballant des de l’oposició fent propostes per la Tortosa que volen els tortosins i tortosines. Nosaltres continuarem treballant pel creixement econòmic, per portar indústria, per crear ocupació i per evitar que els joves hagin de marxar, sense renunciar mai al futur de Tortosa.” 

Per al ple de juliol el grup del PSC ha presentat dues mocions. En la primera torna a reclamar la constitució del Consell de Ciutat com el màxim òrgan consultiu i de participació ciutadana i que s’hauria de crear a l’inici de cada mandat, però que ens trobem al tercer mandat consecutiu sense que s’hagi constituït. El portaveu ha recalcat que, “aquesta demanda ja es va fer en forma de moció ja es va presentar el passat ple de novembre de 2018 i, tot i ser aprovada, no es va complir, per això ara, a l’inici del nou mandat tornem a insistir-hi." 

Segons ha exposat Roig “aquest és un dels tants incompliments que el govern de PDeCat i els Republicans de Tortosa han fet en els darrers 12 anys” i ha recordat altres temes com els contractes d’enllumenat, de neteja, el manteniment de la ciutat, els terrenys de Renfe, el Pla Local d’Ocupació, la manca de piscina descoberta d’estiu, la zona d’oci per als joves o l’homenatge a les víctimes de l’Holocaust. 

"Tot i tenir instruments de participació com els pressupostos participatius o les audiències públiques, així com un Reglament de Participació en vigor des de 2015, que el govern mai s’ha cregut. Aquesta participació no serà mai real si no es constitueix el Consell de Ciutat” ha reblat Roig.


Moció per vetllar pel manteniment del Polígon Industrial Baix Ebre 

El portaveu socialista ha presentat l’altra moció al ple de juliol en la que ha posat de manifest el deficient estat de manteniment del Polígon Baix Ebre, tal i com es pot veure a les fotografies que s’adjunten. 

”Estem convençuts de que Tortosa necessita d’una important reindustrialització ja que la indústria és generadora d’ocupació i, per tant, de riquesa a la nostra ciutat. Però per això calen polítiques actives d’impuls industrial als polígons ” ha explicat Roig. Tot i comptar amb indústries de primer nivell, els socialistes han denunciat que el Polígon Baix Ebre ha anat perdent pes al llarg d’aquests anys i part del problema està en la manca de manteniment en aspectes com el ferm, la senyalització vertical i horitzontal, els accessos o la brutícia, “però el principal problema del Polígon són les fluctuacions d’energia a causa del vent que donen lloc a baixades de producció de les empreses” ha explicat Roig, 

Per això el PSC, amb aquesta moció, instarà al govern a crear un pla de xoc per reparar els elements en mal estat i que s’implementin els mecanismes de control per poder detectar-los i reparar-los amb rapidesa. “Hem de dotar els nostres polígons de les condicions adequades per a la implantació i el correcte funcionament de les indústries, l’actual imatge del Polígon Baix Ebre i els problemes energètics perjudica clarament el teixit productiu i no és la millor manera de reindustrialitzar el municipi” ha reblat Roig. 



El pacte entre ERC i Movem al Consell Comarcal posa de manifesta que Faura no volia fer alcalde a Jordan 

En relació a una pregunta sobre el pacte entre ERC i Movem al Consell Comarcal del Baix Ebre, Roig ha explicat que cal respectar el joc democràtic que permet el marc legal i constitucional a l’hora de formar governs, però demostra i referma que realment el Sr. Faura mai va voler fer alcalde al Sr. Jordan “ja veurem que hagués passat si els números haguessin estat diferents.” 

Roig ha advertit al Sr. Jordan de amb qui s’ajunta i ha recordat que el passat mandat ell ja va lluitar per a que Jordan entrés al govern i sempre va ser vetat per ERC. “Penso que és un premi de consolació del Sr. Faura al Sr. Jordan, perquè al Consell Comarcal es pot governar amb 11 consellers, i que és una mesura curtplacista” 

“Als socialistes ens han exclòs d’un pacte en el que podíem formar un govern de progrés per al Baix Ebre, perquè aquí no ens han volgut però a l’Ajuntament si ens volien? Perquè necessitaven els nostres vots i treball des de l’oposició però se sentien incòmodes al nostre costat, per tant el PSC no ha estat el culpable de que no hi hagi un govern de progrés.” ha reblat Roig, que ha afegit que “entenem que després d’aquest pacte sense comptar amb nosaltres es tanca a una possible moció de censura a l’Ajuntament de Tortosa, tal i com va proposar el Sr. Jordan en les darreres setmanes.” 


El PSC se solidaritza amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre 

El portaveu del grup socialista ha volgut expressar la seva solidaritat amb els afectats de l’incendi que encara crema a la Ribera d’Ebre i ha destacat la tasca que voluntaris, bombers, agents dels cossos i forces de seguretat, agents rurals i membres de la unitat militar d’emergències estan duent a terme per extingir-lo i per controlar la situació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada