dimarts, 10 de setembre del 2019

El Ple de setembre aprova les dues propostes presentades pel Grup Municipal del PSC de Tortosa

Les mocions feien referència a la plaga de la mosca negra i a la cobertura d’esdeveniments a Tortosa i l’Ebre per part dels mitjans de comunicació públics catalans


El Ple del mes de setembre ha aprovat les dues mocions que va presentar el Grup Municipal del PSC de Tortosa, dues propostes que, en paraules del seu portaveu, Enric Roig, “són per treballar per Tortosa i pels tortosins i tortosines, i estan pensades per solucionar els problemes reals de la seva vida diària. Agraïm, per tant, el suport de les forces del Consistori que, amb el seu vot favorable, han contribuït a fer millor la vida dels nostres ciutadans.”

Proposta per reclamar accions per al control de la plaga de la mosca negra

La primera de les mocions presentades demanava a la Generalitat de Catalunya que garanteixi el tractament de la mosca negra amb la dotació pressupostària corresponent perquè es puguin realitzar els tractaments en temps i forma, a signar un conveni plurianual i a reunir de forma periòdica la Comissió de Seguiment, a elaborar un estudi sobre la plaga i el seu tractament i la seva prevenció i s’insta a l'Ajuntament de Tortosa a adherir-se a la Plataforma d'Afectats per la Mosca Negra.

Tal i com ha expressat Roig en la seva intervenció, “amb l’acord pres avui en aquest plenari, estem contribuint a vetllar per la salut i el benestar dels habitants de Tortosa i les Terres de l’Ebre afectats per aquesta plaga. Treballem per garantir la seguretat ambiental i alimentària i per permetre als nostres ciutadans i ciutadanes gaudir d’un entorn físic, social i comunitari que els asseguri una vida saludable i amb benestar.”

Davant l’abstenció d’ERC, Roig va preguntar al Sr. Faura “a quin “amo” respon vostè? Ja que per lluitar contra la mosca i el mosquit al Delta del Llobregat, amb una superfície inferior al Delta de l’Ebre i menys problemàtica, s’ha fet una dotació pressupostària quatre vegades superior a la que demana l’Ebre.”

Proposta per reclamar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals una adequada cobertura informativa de Tortosa i Terres de l’Ebre

La segona moció aprovada feia referència al clam popular dels ciutadans de Tortosa i les Terres de l’Ebre per la inadequada cobertura que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fa de les activitats de promoció del territori, de caràcter lúdic, cultural, esportiu i festiu que a elles es desenvolupen, i posava com exemple els recentment celebrats CSIT World Sport Games, la XXIV Festa del Renaixement o la XXVI Mostra de Jazz, que han tingut una cobertura gairebé testimonial.

Gràcies a aquesta moció, l’Ajuntament instarà a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a donar una adequada cobertura informativa a Tortosa i a les Terres de l’Ebre en totes aquelles activitats de promoció del territori, així com aquelles de caràcter lúdic, cultural, esportiu i festiu que a elles es desenvolupen, a l’igual que es fa en moltes altres de la resta de Catalunya.

“Tortosa i les Terres de l’Ebre també existim i organitzem esdeveniments amb tanta o millor qualitat que molts d’altres arreu de Catalunya, que tenen molta més cobertura informativa. Volem el mateix tracte i si pot ser una discriminació positiva, que la gent d’arreu vegi el que fem a Tortosa i a l’Ebre, que ens visitin i que inverteixin en el territori i que se li doni la corresponent i adequada promoció” ha defensat Roig.

Roig també va respondre a l’abstenció d’ERC i la CUP dient al Sr. Faura que “es van invertir 40.000 € en publicitat als mitjans públics catalans. Això es correspon amb 10 segons de cobertura? Creiem que no” i al Sr. Rodríguez que “en cap moment s’ha posat en entredit la professionalitat dels treballadors i corresponsals de la CCMA a l’Ebre, al contrari, la moció recull el nostre reconeixement cap a la seva feina.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada