dilluns, 23 de setembre del 2019

Roig (PSC): ‘Si Roigé ens proposa entrar al govern de Tortosa, ho valorarem’


Enric Roig ha deixat este dijous la porta oberta a escoltar una proposta de Meritxell Roigé perquè el PSC es puga incorporar al govern de Tortosa. Tot i que a la suma de Junts i del PSC encara li faltaria un regidor per tenir la majoria absoluta del ple, Roig ha deixat clar que estudiarien l’oferta per “lleialtat institucional”, i que després l’assemblea local prendrà la decisió que considere més oportuna per al bé del municipi. “Per tant, si en algun moment la senyora Roigé ens fa alguna proposta, nosaltres com a partit i com a força amb voluntat de fer una oposició contundent però amb lleialtat institucional, la valorarem i prendrem la decisió, en el sí de la nostra executiva i de la nostra assemblea, que creurem més oportuna per al bé de Tortosa”, ha assegurat Roig durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

Amb tot, Roig no descarta influir el govern des de l’oposició, i fins i tot ha tornat a plantejar un govern de concentració. “La senyora Roigé té un terç dels regidors de l’Ajuntament, és una majoria minoritària”, ha apuntat. “A partir d’aquí, podem treballar conjuntament totes les forces per tirar-lo endavant. Sóc dels que va dir que a Tortosa feia falta un govern de concentració, i em van dir que estava boig”, ha remarcat Roig, que ha rebutjat les picabaralles personals i el “tacticisme polític” d’altres grups. “Penso que com a oposició podem fer bona feina, però si la senyora Roigé ens fa alguna proposta, nosaltres la valorarem, evidentment”, ha dit.

Roig ha insistit en què l’alcaldessa no els ha proposat una entrada del PSC al govern municipal, sinó que han negociat cada tema de manera puntual; però també ha remarcat que els socialistes “no guardaran absències”. En este sentit, ha recordat que eren partidaris d’un govern d’esquerres, però que Movem no ha sabut negociar un govern amb el PSC i Esquerra. “El senyor Jordan va ser incapaç de formar un govern, ell era l’alternativa, però no habut negociar ni mesurar bé; a més, hi ha el problema que el senyor Faura no vol fer alcalde el senyor Jordan, per un tema d’estratègia claríssima d’ERC”, ha valorat Roig.


D’altra banda, Roig ha afirmat que la prioritat del govern municipal hauria de ser resoldre les deficiències i els incompliments dels contractes de l’enllumenat públic i de la neteja. A pocs dies perquè es compleixin els primers 100 dies del nou govern, el portaveu del PSC ha valorat la “bona voluntat” de l’alcaldessa a l’hora de negociar els temes, però també la inexperiència dels regidors que s’estrenen en el càrrec. Segons Roig, la negociació de les ordenances i del pressupost, així com la presentació o no del nou Pla d’Acció Municipal (PAM), serviran per avaluar l’acció de govern durant el nou curs polític.

Publicat el dijous 19 de setembre de 2019 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada