dilluns, 28 d’octubre del 2019

El Baix Ebre se suma a la demanda del desdoblament de la C-12 fins a Lleida


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar divendres per unanimitat una moció del PSC que reclama al govern català un calendari per l’execució del projecte de desdoblament de l’eix de l’Ebre (C-12) entre Amposta i Lleida. Tal com ja va fer el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al setembre passat, el consell del Baix Ebre també s’ha sumat al clam per traure del calaix de la Generalitat un projecte que va quedar oblidat l’any 2010, quan Artur Mas (CiU) va guanyar les eleccions i el tripartit va perdre el govern.

En concret, la moció aprovada al Baix Ebre argumenta que la circulació de vehicles pesants per l’eix de l’Ebre s’ha vist incrementada arran de la prohibició de circular per l’N-340. Això, segons el portaveu socialista Enric Roig, ha provocat que en els darrers mesos s’hagen incrementat notablement el nombre d’accidents a la matexia via. De fet, ja hi ha hagut 11 morts a tota la C-12 en el que va del 2019, “possiblement a causa de l’increment de volum de circulació”. En este sentit, la moció insta a demanar al govern de la Generalitat perquè aprovi un calendari definitiu per a l’execució del desdoblament de l’eix de l’Ebre entre Amposta i Lleida, i que este calendari no sobrepasse els cinc anys.

Curiosament, els partits del govern van rebutjar una proposta de resolució del PSC que demanava el mateix, en l’últim debat de política general. Mentrestant, els alcaldes de Paüls, Xerta i Aldover, tots tres d’ERC, tenen previst reunir-se este dilluns amb el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, per reclamar-li millores urgents per a la C-12. Segons l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó, la situació a l’eix de l’Ebre s’ha agreujat des que els camions no poden circular per l’N-340. Quant a les solucions que reclamaran, ha apuntat que una de les primeres accions que haurien de fer-se és la renovació del ferm entre Aldover i Xerta, més enllà d’un futur desdoblament de la C-12.

Publicat el diumenge 27 d'octubre de 2019 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada