dimarts, 1 d’octubre del 2019

‘Volem una Tortosa neta, els contractes s’han de complir’


El 19 de febrer de 2013 el PSC de Tortosa posàvem en marxa la campanya “Xeic. Pos com tenen Tortosa!”. Es tractava d’una acció amb la que volíem conscienciar el govern de la brutícia, deixadesa, foscor i manca de manteniment de l’espai públic de Tortosa i els seus pobles. Els ciutadans i ciutadanes ens van fer arribar fotografies que denunciaven situacions insostenibles, algunes de les quals encara no s’han solucionat. La campanya es va anar renovant i reactivant i ha estat en funcionament fins ara.

Aquesta va ser una de les nostres primeres accions de tot un seguit de denúncies que el grup municipal de PSC de Tortosa ha venint fent de manera continuada fins al moment. Rodes de premsa, mocions, precs i preguntes al ple, xarxes socials i altres formes de denúncies han caracteritzat la nostra eterna lluita en defensa de la neteja i del manteniment de la ciutat i de l’espai públic, i així ho continuem i ho continuarem fent.

Perquè Tortosa té un important problema amb la neteja i el manteniment, un problema que pensàvem que se solucionaria amb el nou contracte i que veiem que no ha estat així. El 2 d’agost de 2018 va entrar en funcionament el nou contracte de neteja, al que el grup socialista, des de la nostra oposició propositiva i responsable, i legitimats per les propostes que ens van acceptar, vam donar suport al govern de PDeCAT i els Republicans de Tortosa, en tant en quant creiem que era un contracte que incorporava les nostres aportacions, que, donada la seva durada de 10 anys, podria arribar a ser la fórmula per una possible remunicipalització de part o de tot el servei en un futur, i perquè suposava un projecte de ciutat i, com sempre hem defensat, als socialistes sempre ens trobaran al costat dels projectes de ciutat, però sense que això suposi mai un xec en blanc. De fet, des de l’entrada en vigor del contracte el nostre grup ha demanat explicacions sobre multitud de temes que contemplava, coma ara els 32 projectes que s’havien de presentar en el primer mes; la relació de personal i la plantilla, les noves màquines, els nous contenidors, etc. i que fins ara encara no hem rebut.

Si bé és cert que al principi es va notar certa millora en el servei, ara per ara, un any després, és un clam per part de la ciutadania que això no funciona i els tortosins i tortosines tornen a queixar-se dels mateixos o de més problemes, perquè realment és cert que Tortosa està molt, molt bruta, que no s’està complint el contracte i que cal una solució de manera immediata, sobretot després d’aquest estiu ja que sembla ser que després de la campanya electoral l’empresa s’ha relaxat.

Sobta molt que en el passat ple els Republicans de Tortosa presentessin una moció exigint la millora del servei de recollida de residus i neteja viària i el compliment del contracte. Ells, que han estat governant durant 12 anys al costat del PDeCAT i que van ser els artífexs d’aquest contracte, un contracte que van defensar com a govern amb uns socis als que ara no els han donat ni 100 dies de gràcia. Ells, que davant de totes les nostres continuades demandes i denúncies, mai ens van donar la raó.

Els Republicans de Tortosa són responsables directes de l’incompliment d’aquest contracte, per tant ara no s’hi val a excusar-se en què ells no hi eren, perquè ells eren govern, ells van defensar el contracte i ells eren conscients dels incompliments i no van fer res per posar-hi remei. Han vist la llum ara que no estan al govern?

Des del PSC, en la nostra lluita constant en favor del manteniment de l’espai públic, hem continuat demanant explicacions sobre la situació actual, i agraïm la resposta per part del govern respecte de les accions fetes i que s’estan fent, però no podem acceptar de cap manera la situació actual. Com ja he dit, els contractes s’han de complir i, si no, es prenen mesures. I no s’hi val a dir que es complexen en la mesura del possible, com va fer un membre dels Republicans de l’antic govern. Nosaltres recolzarem i estarem al costat de totes aquelles accions que el govern hagi de prendre contra l’empresa per solucionar aquest tema, des d’obrir expedients disciplinaris pels incompliments fins a una possible resolució del contracte, tal i com hem sempre manifestat al plenari i al sí de les comissions informatives. En aquests 100 dies de govern s’ha posat de manifest que el nou govern té damunt de la taula alguns temes que són un clam per a la ciutadania i que requereixen de solucions: el contracte de la neteja i la recollida de residus, el contracte de l’enllumenat públic o la necessitat de nous models de la Fesa del Renaixement i de les Festes de la Cinta.

El que està clar és que Tortosa no pot continuar com està, els ciutadans ho demanen a crits i cal actuar de manera immediata i urgent i posar solució a aquest greu problema que afecta, i molt, a la seva vida diària. Tortosa és la nostra prioritat i els tortosins i tortosines ens tindran sempre al seu costat i des del PSC continuarem liderant la lluita per la neteja, la cura i el manteniment de l’espai públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada