dilluns, 28 d’octubre del 2019

L’alcalde d’Alcanyís i diputat a les corts d’Aragó i, Ignacio Urquizu, presenta el seu tercer llibre a Tortosa

El llibre “¿Cómo somos? Un retrato robot de la gente corriente” és un anàlisi imprescindible per comprendre com és l’home mitjà i quin és i ha estat el seu paper en els canvis polítics i socials de la nostra història

Aquest passat divendres 25 d’octubre va tenir lloc la presentació del tercer llibre del sociòleg Ignacio Urquizu, actualment diputat a les corts d’Aragó i alcalde d’Alcanyís. “¿Cómo somos?” traça un ric relat per comprendre com és la societat espanyola en el trànsit dels moviments polítics i socials que han caracteritzat els últims temps. Una anàlisi sobre el seu comportament polític i social que demostra que l'home comú, moltes vegades considerat com a part dels dèficits democràtics, no és ni millor ni pitjor que altres ciutadans, sinó que exerceix la seva participació en la democràcia de forma plena i pot ser determinant.

A la presentació hi van participar el portaveu i primer secretari del PSC de Tortosa, Enric Roig, i la regidora i candidata al congrés dels diputats, Dolors Bel, i s’emmarca dintre de les activitats i actes que des de l’Agrupació Local de Tortosa s’organitzen al llarg de l’any ja que, com explica Roig, “des de la nostra agrupació volem apropar-nos a la ciutadania a través de col·loquis, taules rodones, presentacions de llibres, projeccions, guardons, participació a la Festa del Renaixement dintre de la Busca de Tortosa, etc. perquè estem convençuts de que aquestes activitats donen a conèixer el nostre pensament i les claus per entendre on estem, què pensem, què volem i cap a on hem d’anar. Però al mateix temps volem posar el nostre granet d’arena en el camp de la cultura, de les idees i dels llibres.”
L’acte va tenir lloc al Taller d’Art Cinta Dalmau i va comptar amb una important participació de públic que va poder establir un debat amb l’autor en referència a diversos temes de caràcter electoral en funció de la classe social que tracta el llibre.

Urquizu, va aprofitar la presentació del llibre per aprofundir en alguns temes que afecten al vincle entre el Baix Aragó i les Terres de l’Ebre com les comunicacions i la sortida cap al mar o la promoció de la Ruta dels Tres Reis juntament amb la ciutat de Morella, que es reprendrà el proper 2020. Tanmateix, es va mostrar convençut que el debat territorial té solució, dins un escenari de respecte i on tothom s’hi trobi còmode, perquè el treball entre les administracions és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada