divendres, 4 d’octubre del 2019

El PSC de Tortosa referma el seu compromís amb la cultura votant de nou a favor de l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

Així mateix, els socialistes, demostren la seva responsabilitat en ser l’únic grup de l’oposició que va votar a favor de l’amortització d’un préstec per valor de 300.000 €

Ahir, al Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa, el Grup Municipal del PSC vam tornar a refermar el nostre compromís ferm amb la cultura, al costat dels agents culturals, de la Banda Municipal de Música, de l’Escola Municipal de Teatre, de les companyies artístiques i d’un llarg etc. d’entitats culturals de la nostra ciutat, del territori i d’arreu del país, que han de poder portar amb totes les garanties els seus espectacles. Perquè els i les socialistes volem que la nostra ciutat sigui un referent cultural. Ja ho vam dir a l’anterior Ple celebrat amb el mateix motiu, la cultura és progrés i nosaltres volem progrés per a la nostra ciutat.

El PSC ha votat a favor de poder engegar aquest projecte d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell amb una nova proposta del govern municipal. Una proposta que es va engegar i dur a terme a petició d’alguns grups municipals, que ara, de manera incomprensible, han tornat a votar en contra.

El portaveu del grup municipal, Enric Roig, ha manifestat que “no entenem aquesta manera de fer política. La política ha de ser consens, pacte, acord i diàleg. On queda tot això a Tortosa? Si algú ha fet una oposició contundent durant estos darrers 8 anys hem estat els socialistes, però sempre ho hem fet amb rigor, amb coherència i sobretot amb arguments.”

“El que avui hem vist al Ple és molta incoherència i pocs arguments per part d’altres grups de l’oposició que ens titllen de fer seguidisme del govern. Però s’equivoquen de mig a mig. Natros, en la nostra declaració d’intencions al principi del mandat, vam ser molt clars: farem una oposició contundent, constructiva, i sempre pensant primer en el bé dels nostres conciutadans, i això hem fet avui”, ha reblat Roig.

El programa electoral de les darreres eleccions municipals del PSC, el Llibre Roig de Tortosa, recollia la construcció d’una nova sala per poder fer espectacles que en estos moments són impossibles a la ciutat. Per tant, el nostre grup és coherent amb el nostre Projecte de Ciutat i les nostres propostes. Ho són altres grups polítics?.

Vot favorable a l’amortització d’un préstec per valor de 300.000 €

En el segon punt de l’ordre del dia, el Ple portava a aprovació una amortització de préstec per valor de 300.000 €, que també va ser votat en contra per la majoria dels grups de l’opoció, excepte el PSC.

En paraules del portaveu, “natros hem votat a favor perquè la ciutat té moltes necessitats i ha de poder disposar de diners per afrontar-les. Uns diners que ara no els tindrem, perquè la resta de grups municipals han votat en contra. Qui pot estar en contra de poder disposar de 300.000 € a les arques municipals? Així no farem avançar la ciutat.”

Roig ha defensat que “no podem caure en l’immobilisme i la paràlisi perquè si. La gestió d’un Ajuntament és un tema molt seriós i no podem estar sota el caprici d’uns partits polítics que per la seua incapacitat de formar govern volen fer de la frustració un modus vivendi, abocant a la ciutat a la inacció.”

Des del PSC recorden que tots els partits que concorren a les eleccions volen guanyar i posar en marxa els seus projectes. Però, quan això és impossible, cal responsabilitat. Una responsabilitat que no vol dir renunciar als principis propis, però que porta implícit un compromís amb aquells als que ens devem: els tortosins i tortosines.

“I això és el que vam fer ahir els socialistes, un exercici de responsabilitat pensant en els tortosins i tortosines, en el món cultural i en definitiva en el progrés de la nostra ciutat” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada