dimarts, 3 de març del 2020

Dimarts 3 de març · Dia Mundial de la Vida Silvestre



El Dia Mundial de la Vida Silvestre se celebrarà el 2020 sota el lema "Garantir el sosteniment de la vida a la Terra", abastant totes les espècies d'animals i plantes silvestres com a components clau de la biodiversitat mundial. Això s'ajusta als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides 1, 12, 14 i 15, i als seus amplis compromisos d'alleujar la pobresa, assegurar l'ús sostenible dels recursos i conservar la vida tant a la terra com sota l'aigua per aturar la pèrdua de la biodiversitat. 

La Terra és la llar d'innombrables espècies de fauna i flora. Històricament, hem depès de la constant interacció i interrelació entre tots els elements de la biosfera per a totes les nostres necessitats: l'aire que respirem, els aliments que mengem, l'energia que fem servir i els materials que necessitem per a tots els propòsits. No obstant això, les activitats humanes insostenibles i la sobreexplotació de les espècies i els recursos naturals estan posant en perill la biodiversitat de l'món. Gairebé una quarta part de totes les espècies corren actualment el risc d'extingir-en les pròximes dècades. 

L'any 2020, conegut com el "súper any per a la biodiversitat", se celebraran importants esdeveniments mundials que posaran la biodiversitat en primer pla de l'agenda de desenvolupament sostenible mundial. Aquest any proporciona una oportunitat única d'aportar progressos transformadors en pro de la conservació i de l'ús sostenible de les espècies de fauna i flora silvestres en resposta als desafiaments mundials de desenvolupament sostenible que poden abordar-se millor amb solucions basades en la natura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada