divendres, 20 de març del 2020

La transparència, l’honestedat, la legalitat i el bon govern són els principis pel que es regeix el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa

El govern de Tortosa va actuar de manera correcta en mantenir la convocatòria del Ple extraordinari i urgent demanat per Movem i CUP 

Des del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tortosa volem manifestar que creiem fermament en la transparència, l’honestedat, la legalitat i el bon govern, principis pels que ens regim i que són una màxima tant a la nostra vida com, conseqüentment, ho han de ser a la vida política. 

Perquè els polítics estem obligats a rendir comptes davant de la ciutadania perquè, en l’exercici de la nostra responsabilitat, gestionem allò que és públic i per tant de totes i tots. 

Per això, i tal i com especifica el Codi Ètic que, com a representants del nostre grup municipal hem signat, i que es basa en els principis de transparència, honestedat i legalitat, el càrrecs públics hem de tenir una conducta personal íntegra, tant en la nostra activitat pública com en l’activitat privada, i hem de ser veritables exemples personals de ciutadania. 

I com a expressió d’aquesta integritat, hem de tenir i practicar una ètica del treball basada en l’esforç personal, l’afany de superació i en la satisfacció de viure amb el fruit del propi treball. 

Perquè l’exercici d’un càrrec no és mai un privilegi. Ha de ser sempre un servei als interessos generals i a les persones a les quals es representa o que es governen. I en aquest exercici hem d’escoltar i promoure el consens. Hem de conèixer l’organització i promoure’n l’enfortiment. 

Perquè si no atenem a aquests principis i a aquestes conductes es generalitza la desconfiança progressiva envers els polítics, per tant hem d’evitar caure en inèrcies burocràtiques i oligàrquiques, i hem de potenciar la nostra feina i la política com l’instrument adequat per col·laborar a resoldre els reptes que ens planteja la societat. 

El govern de Tortosa va actuar de manera correcta en mantenir la convocatòria del Ple extraordinari i urgent convocat per Movem i CUP 

El passat divendres 13 de març de 2020, donant compliment a allò que especifiquen el Reglament Orgànic Municipal i la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, es va convocar un ple extraordinari d’urgència a petició dels sis regidors dels grups municipals de Movem Tortosa i la CUP. 

El primer tinent d’alcalde, Enric Roig, afirma que “aquest ple es va convocar responent als principis de representació democràtica que constitueix el consistori i que permet la celebració d’una sessió plenària a petició d’una quarta part dels seus membres”, com així va ser. 

I en aquest sentit, “el govern vam actuar amb total celeritat convocant el ple en resposta a la petició efectuada dins dels terminis establerts, en temps i forma i atenent a la transparència que reclamen dits grups i, al mateix temps, arrel de la situació que s’estava creant arran de la crisi del COVID19, que en aquell moment ja era complicada i que s’anticipava que aniria a la situació actual d’emergència” la qual, com finalment s’ha pogut comprovar ha esdevingut molt greu i ha comportat mesures restrictives, dificultant la realització de dit ple més endavant. 

Roig ha clarificat que el termini màxim per convocar aquests plens és de 8 dies des de la seva petició, pel què, de no haver-se celebrat el divendres 13, s’hauria d’haver fet aquest dimecres 18 de març, en ple estat d’alarma. “Per tant, el més conseqüent i responsable va ser convocar-lo el divendres quan encara no hi havia confinament, i així ho vam fer des del govern” ha explicat Roig. 

Volem reiterar que, donades les circumstàncies, i d’acord amb el Reglament Orgànic Municipal, els únics que podien aturar la celebració del ple, eren aquells que ho havien demanat, pel que, entenent que coneixen els procediments perfectament, aquests grups sabien que només calia entrar un escrit amb aquesta sol licitud, signada pels sis regidors que van demanar la celebració del ple. “Jo personalment així els hi vaig transmetre a dos dels regidors, però finalment no van presentar cap escrit” ha reblat Roig. 

Tot i que els regidors de l’oposició no es van presentar a la sessió, el ple, amb les corresponents mesures de prevenció, deixant una distància de 1,60 m entre assistents, es va constituir perquè els membres presents conformaven més d’un terç del consistori, però no es van poder tractar els temes ja que per fer-ho calia aprovar primer la urgència de la sessió, fet que no va ser possible ja que els presents no sumaven els 11 vots necessaris per fer-ho. 

El Grup Municipal del PSC reitera que va ser l’únic grup que no va haver de tornar cap import a resultes de la justificació de les assignacions rebudes 

Respecte al contingut del Ple, el grup municipal socialista es reitera en que ha estat l’únic grup municipal que, tal com va informar Intervenció, va fer les justificacions corresponents als anys 2015, 2016, 2017 i 2018 de manera correcta, el que va suposar que no haguéssim de tornar cap quantitat. 

“Recordem que aquest tema ja es va tractar en el Ple que es va celebrar el 31 de desembre de 2018 i, per tant, ens remetem a les manifestacions que en aquell moment vam fer” ha dit el portaveu, Enric Roig. 

El regidor també ha recordat que “en la documentació d’aquell ple, com sempre, hi havia adjunt l’informe d’Intervenció, corresponent als anys 2015, 2016 i 2017, on es detallaven totes les justificacions presentades i que es va aprovar, per tant s’entenia que tot allò que s’havia justificat i que Intervenció havia validat era correcte, de la mateixa manera que, en l’actualitat, ja està publicat l’informe corresponent a l’exercici de 2018 on es recullen les justificacions considerades correctes, entre elles les del PSC.” “I l’únic grup que no va haver de retornar diners en aquell període, ni ho ha de fer tampoc per l’any 2018 és el PSC” ha reiterat Roig. 

En conclusió, el grup municipal del PSC creiem que els principis de transparència, honestedat, legalitat i bon govern han de regir la nostra conducta i pràctica en la vida pública i privada. I així ho hem fet, ho fem i ho continuarem fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada