divendres, 13 de març del 2020

Tortosa es blinda amb mesures especials per evitar la propagació del coronavirus


Tot i que encara no hi ha cap cas confirmat a les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Tortosa ha començat a blindar-se per evitar la propagació del coronavirus al municipi. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha explicat este dijous a la tarda que tant a la Clínica Terres de l’Ebre com a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús ja s’han començat a aplicar diferents mesures preventives. Per exemple, s’han aïllat els malalts amb quadres clínics més complicats, i que podien ser més vulnerables a possibles contagis. A més, també s’han restringit les visites, amb un registre d’entrades i sortides. A Jesús, s’ha tancat l’hospital de dia i també s’han ajornat les visites que es poden reprogramar, entre d’altres mesures. A més, s’han anul·lat les vacances i permisos al personal sanitari, per tenir tots els efectius en cas de necessitat. De fet, també s’ha tancat el servei de cafeteria.

La resta d’equipaments culturals i esportius del municipi també estaran tancats al públic durant les pròximes dues setmanes, tot i que se seguirà treballant de manera interna. És el cas del Win Complex Esportiu, de la biblioteca Marcel·lí Domingo, o del Museu de Tortosa. També el centre d’interpretació del Renaixement, Jardins del Príncep, el centre d’interpretació de la Setmana Santa, el Centre Cívic de Ferreries, l’espai Sant Jaon, l’espai Obert d’Aprenentatge i els espais multiusos dels barris i pobles. De la mateixa manera, també s’anul·len les activitats de formació i complementàries al viver d’empreses, centre de formació ocupacional, Espai Jove Lo Carrilet i pavelló firal de Remolins.

Segons Roigé, el tancament s’allargarà durant les properes dues setmanes, que és el termini que ha fixat la Generalitat. Pel que fa a les oficines de l’Ajuntament, Roigé ha dit que continuarà l’atenció al públic, tot i que es demana responsabilitat. Així, hi haurà el mateix horari que fins ara, però es prega que només es vagi a fer els temes i tràmits més urgents. Roigé també ha dit que es manté l’informatiu de Ràdio Tortosa, però que se suspenen la resta de programes. A més , també s’ajornen o suspenen les següents activitats programades: Concert de la Big Band Tortosa solidari amb Open Arms, projecció del documental sobre el 8-M, l’obra de teatre Cobertura, el Tortosa Irish English Festival, Dia Pi, Fòrum Econòmic, Recreació del Setge de Tortosa, EnduBítem, Trobada de Dolçainers de l’Aguilot i la Calçotada dels Reguers.

Publicat el dijous 12 de març de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada