divendres, 29 de maig del 2020

Tortosa aprova per àmplia majoria la modificació de tres ordenances per abordar les conseqüències de la covid-19

El ple ha validat la condonació de la taxa de terrasses fins a final d'any, la rebaixa de la taxa d'escombraries comercial i una hora gratuïta a la zona blava

Un ple extraordinari i per via telemàtica ha aprovat aquest migdia les modificacions de tres ordenances fiscals: la corresponent a la taxa d'ocupació de la via pública per a terrasses d'establiments d'hostaleria; la de recollida d'escombraries per a activitats comercials, i la d'estacionament regulat per temps, corresponent a la zona blava. Es tracta de tres mesures proposades pel govern municipal per ajudar les activitats comercials a superar els efectes que la crisi sanitària de la covid-19 ha provocat en l'economia com a conseqüència del confinament. Unes mesures que han comptat amb un ampli aval de tots els grups municipals de l'Ajuntament: tots els punts s'han aprovat per unanimitat, excepte un, el corresponent a la taxa de recollida d'escombraries comercials, que ha comptat amb el vot contrari del regidor de la CUP.

Des de l'inici del desconfinament, el govern de Tortosa va anunciar que permetria l'ampliació sense cost de les terrasses de bars i restaurants, perquè puguessen respectar les distàncies entre taules sense perdre part de l'activitat. Fruit d'això, a hores d'ara ja s'ha autoritzat l'ampliació d'una trentena de terrasses, així com l'establiment de noves terrasses en establiments que fins ara no en tenien. A aquesta mesura s'hi ha sumat la condonació de la taxa per tot el que queda d'any.

Una altra de les modificacions ha permès rebaixar la taxa de la recollida d'escombraries a les activitats comercials que no han pogut mantindre l'activitat durant el confinament. La reducció equival a dos mesos i mig del preu de la quota anual. La mesura va adreçada als establiments d'hostaleria i restauració, així com també al comerç, hotels, pensions, col·legis o acadèmies.

Pel que fa a la zona blava, la modificació consisteix en facilitar que la primera hora d'estacionament siga gratuïta. Una vegada finalitze el tràmit i la mesura entre en vigor, se'n beneficiaran tots els vehicles que facen servir l'aplicació mòbil (APP), per al primer tiquet diari. D'aquesta manera es vol incentivar que les persones puguen fer compres als comerços locals de tal manera que siga comptabile amb la rotació de vehicles, i afavorir així l'activitat econòmica. A més, vol avançar en l'establiment de les noves tecnologies a la ciutat, i a la vegada reduir el contacte amb els expenedors instal·lats a la via pública per evitar que es convertisquen en possibles focus de propagació del virus.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha destacat que totes aquestes mesures volen "minimitzar, tant com siga possible, l'impacte que la situació generada per la pandèmia tindrà sobre les persones i sobre l'economia". A més, ha assenyalat que l'Ajuntament continuarà treballant per tothom "i perquè ningú quede enrera en la sortida d'aquesta situació".

El mateix ple també ha aprovat, per unanimitat, una modificació pressupostària que permet destinar els fons de contingència a mesures per fer front a les dos crisis sobrevingudes en aquest inici del 2020: el temporal Glòria i la pandèmia de coronavirus. La modificació permet destinar-hi 160.000 euros d'aquest fons de contingència, recursos que figuren al pressupost municipal per a situacions inesperades com les actuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada