divendres, 8 de maig del 2020

Tortosa impulsarà un marketplace i una targeta de fidelització per esperonar l'activitat comercial a la ciutat

L'Ajuntament també treballa per regalar minuts d'estacionament a la zona blava, dins les mesures anunciades a la Taula Econòmica post-Covid

Aquesta setmana s'ha tornat a reunir la Taula Econòmica impulsada des de l'Ajuntament de Tortosa amb els agents econòmics de la ciutat, amb vista a definir estratègies de reactivació de l'activitat després de la pandèmia. Algunes de les mesures que n'han format part tenen com a objectiu afavorir l'activitat comercial mitjançant l'ajuda de les noves tecnologies: concretament, l'Ajuntament treballa per posar en marxa al llarg de les pròximes setmanes d'una plataforma digital (marketplace) que vincule les empreses de la ciutat amb la clientela, fent més àgils i directes les compres de productes. Una altra de les mesures que s'han donat a conèixer és la implementació d'una plataforma de fidelització, que permeta premiar aquelles persones que compren assíduament als comerços.

Així mateix, l'Ajuntament de Tortosa treballa en la modificació de l'ordenança que regula la zona blava. L'objectiu és oferir a la ciutadania la gratuïtat dels primers minuts d'estacionament, mitjançant l'ús de l'aplicació (APP) Aparca Tortosa. Ho ha anunciat aquest divendres l'alcaldessa, Meritxell Roigé, que ha assenyalat que la mesura s'està tramitant per "oferir incentius a la gent, perquè vinga a comprar a la ciutat".

Aquestes són algunes de les mesures plantejades pel govern municipal a la Taula Econòmica, de la qual en formen part representants de la Cambra de Comerç, la Federació Comercial i de Serveis Tortosa+, l'associació de restauradors Platigot, l'AECE, ADEDE, PIMEC, l'Associació de Propietaris del Polígon Baix Ebre, l'Associació de Venedors del Mercat, la Universitat Rovira i Virgili o els sindicats UGT, CCOO i USOC.

Altres mesures per afavorir la reactivació de l'economia consisteixen en la implementació de campanyes de promoció del comerç local i de captació de visitants; la reducció de la taxa d'allotjaments turístics, o la creació de plans d'ocupació municipals, entre altres accions.

També, l'ampliació, sense cost, de les terrasses als establiments de restauració, anunciada aquesta setmana. Actualment ja s'han tramitat les ampliacions de vuit bars i restaurants que així ho han sol·licitat, i s'està atenent una desena més de peticions per comprovar-ne la viabilitat tècnica. Aquesta mesura està previst que es puga començar a aplicar dilluns, si finalment les Terres de l'Ebre reben el vistiplau per passar a la Fase 1 del desconfinament. L'alcaldessa ha apuntat que la incertesa sobre el contingut del decret que ho haurà de regular (i que s'hauria de conèixer a final d'aquesta setmana) condiciona l'adopció d'algunes mesures fins a conèixer la lletra menuda. Per això, ha explicat que alguns serveis estan a punt per saber si a partir de dilluns podran recuperar l'activitat i de quina manera, com la biblioteca Marcel·lí Domingo o el Museu de Tortosa. També les fires ambulants dels dilluns i dels dissabtes, a les quals es facilitarà als comerciants el retorn quan ho consideren oportú, si així ho permet el decret.

Pel que fa a l'atenció a la ciutadania, amb l'entrada a la Fase 1 dilluns també està previst recuperar part de l'atenció ciutadana presencial, que durant el confinament s'havia restringit als casos urgents i inajornables. D'aquesta manera, es podrà acudir a l'ajuntament per fer tràmits al Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC), a la gestió d'ingressos i al departament de llicències, però caldrà demanar cita prèvia al 977 58 58 00. Per la seua banda, Aigües de Tortosa també recuperarà l'atenció presencial de 9.30 a 13 h, per a la qual es podrà demanar cita prèvia al 977 51 01 81 o a la web www.aiguesdetortosa.cat.

En l'àmbit de salut, l'alcaldessa ha assenyalat que se segueixen duent a terme les proves diagnòstiques al personal de l'hospital de la Santa Creu, on ja se n'han fet més de 40, i que també es preveu fer-les al personal de la Clínica Terres de l'Ebre.

Roigé ha defensat que aquestes anàlisis permeten el personal municipal dels dos centres que gestiona l'Ajuntament de Tortosa "gaudir de més seguretat, tant per les mateixes persones treballadores com pels seus entorns". A més, ha defensat la idoneïtat de dur a terme els testos, "com estan fent altres hospitals de Catalunya", ha dit. L'alcaldessa ha recordat que les proves s'han iniciat a l'hospital de la Santa Creu, on s'han atès casos de pacients amb la Covid-19, però que també està previst estendre'ls a altres treballadors municipals. En aquest sentit, ha avançat que també se'n faran a la plantilla de la Policia Local de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada