dilluns, 27 de juliol del 2020

Intervenció de comiat d'Enric Roig al Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre de 24 de juliol de 2020

Il·lustríssim Senyor President, senyores conselleres, senyors consellers, 

En primer lloc voldria donar-li la benvinguda al company i alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, amb el qual m’uneix una bona amistat i relació personal, i desitjar-li tots els encerts en aquesta nova etapa, com a conseller comarcal. 

El 8 de juliol de 2015, ara fa poc més de 5 anys, prenia possessió del càrrec de conseller comarcal. Un càrrec que vaig assolir amb la responsabilitat que suposa i amb la convicció de que volia treballar, juntament amb els meus companys i companyes, per la nostra comarca, però sobre tot pels ciutadans i ciutadanes del Baix Ebre. 

Crec que la nostra funció com a Consell Comarcal és acompanyar-los en el seu camí diari cap a un futur millor, perquè és just i necessari que tothom tingui la seva oportunitat. 

En aquell moment encetava una etapa nova per a mi, amb moltes ganes de treballar i, sobre tot, amb la mà estesa en pro d’un govern per als nostres conciutadans i conciutadanes i per als nostres pobles i ciutats, una mà que es podia agafar o no, però que per natros no quedaria. Així ho hem fet sempre, tan al govern, com a l’oposició, com heu vist recentment amb la crisi del COVID, donant el nostre suport incondicional al govern de l’ens per treballar plegats per sortir endavant d’aquesta delicada situació que tant ens ha colpit. 

Al llarg d’aquests cinc anys he passat per diverses situacions, des de governar a ser objecte d’una moció de censura, i tot i que alguns moments han estat molt durs i injustos per al grup del PSC, em quedo amb tot lo bo, que ha estat molt i molt, i espero que al final, fóra del món de la política, sempre ens quedi una bona relació. 

Relació com la que he tingut amb totes i tots els treballadors d’aquesta casa, amb els que he pogut compartir hores de feina i bons moments i als que considero veritables companyes i companys. En aquests anys he vist que la seva feina va més enllà de les seves obligacions, que senten que aquí es casa seua i que lluiten dia a dia pels problemes dels demés amb una clara vocació de servei, tal i com hem pogut veure en aquests dies complicats i al llarg de la pandèmia del coronavirus. Moltes, moltes, moltes gràcies, companyes i companys. 

I com no, no puc deixar de donar les gràcies a les meves companyes conselleres Mercè Pedret i Mª Jesús Casals, així com als consellers i conselleres amb qui vam formar grup en l’anterior mandat, tant al govern, com a l’oposició, i com no a Ramon Martínez, que ocuparà el meu lloc a partir d’ara i a qui li desitjo el millor. Sr. President, amb ells deixo el grup comarcal del PSC en bones mans per continuar treballar conjuntament per la comarca. 

Com arquitecte sempre faig referència al gran Rafael Moneo i, tal com va dir ell, dono gràcies a l’arquitectura perquè m’ha fet veure el món amb els seus ulls. Avui vull donar gràcies a l’ens del Consell Comarcal perquè m’ha fet veure la comarca amb els seus ulls i a estimar-la més del que ja ho feia. Han estat cinc anys intensos en els que penso que he treballat, juntament amb els meus companys, amb absoluta lleialtat institucional, lluitant contra les injustícies, sempre al costat dels ajuntaments i posant el nostre granet de sorra per la prosperitat de la nostra comarca, pels seus pobles però, sobre tot, per totes les persones que hi viuen. 

I seguiré actuant de la mateixa manera allí on estigui. Perquè avui no vull dir un adéu definitiu. Per a mi, en els darrers mesos, s’han obert noves oportunitats i nous reptes, en els que estic treballant i que vull continuar explorant, per això aquest comiat, per respecte a la institució, representa el tancament d’una etapa que algun dia es pot tornar a obrir, i tant de bo ens puguem retrobar en un futur i tornar a treballar junts per la nostra comarca. 

Crec que tots natros, consellers i consellers, estem aquí per treballar pels nostres conciutadans i conciutadanes, i per tant tenim el repte de no defraudar-los i de treballar conjuntament per solucionar els problemes reals del seu dia a dia. I ho hem de fer entre tots, a través del debat, del diàleg i de la discrepància sana i legítima que ens porta a cadascú a defensar els nostres posicionaments, defugint de la crispació, que no fa altra cosa que fomentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política. 

La nostra responsabilitat és continuar treballant des de tots els àmbits de l’administració en tots aquells projectes que ens permetin seguir avançant com a pobles i com a comarca, però pensant sobretot amb les persones i amb una clara voluntat de servei i recordeu que podeu disposar de la meva persona en tot allò que faci falta pel bé de la comarca. 

Moltes gràcies 

Tortosa, Terres de l'Ebre, 24 de juliol de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada