dilluns, 13 de juliol del 2020

A instància del PSC el Parlament aprova que el govern faci efectiu el pagament dels ajuts pels aiguats del 2018

L’octubre del 2018 la forta llevantada a la costa mediterrània va afectar a 27 municipis de les Terres de l’Ebre , el Govern de Pedro Sánchez va respondre ràpidament declarant la zona com “afectada greument per una emergència de protecció civil”. Això suposa que els ajuntaments rebin la quantitat de 6.904.279,62euros per restablir els danys ocasionats en obres de reparació d’infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal i de les mancomunitats. Amb aquesta finalitat la Generalitat i l’Estat van signar un conveni de cooperació per gestionar els ajuts.

Els diners transferits d’ençà, encara no han estat rebuts pels ajuntament afectats. És pera això que el Grup Parlamentari Socialista a presentat a la Mesa del Parlament la Proposta de Resolució perquè el govern de la Generalitat faci efectiu el pagament dels diners acordats als municipis afectats pels aiguats de l’octubre del 2018, arran de la valoració dels danys ocasionats.

En aquest sentit el Parlament insta al Govern a fer efectiu el pagament dels diners que corresponen a cada municipi afectat pels aiguats del 2018, segons el conveni signat amb el Govern d’Espanya, i a completar l’import aportat pel Govern d’Espanya, que correspon al 50% dels d’anys ocasionats, amb el 50% restant.

“No es de rebut que el Govern de la Generalitat retingui els diners que els ajuntaments necessiten per arranjar el mal del temporal de fa quasi dos anys, quant aquests estan en possessió de la Generalitat des de fa molt temps. Diners molt necessaris per les arques municipals perquè sinó no es pot reparar el mal sofert. Un cop més l’Ebre sofrim el maltracte del Govern de la Generalitat, necessitem un nou Govern que resolgui els problemes que patim la ciutadania”. ha reblat Manel de la Vega, Senador Ebrenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada