dijous, 15 de febrer del 2024

15 de febrer · Dia Internacional de la lluita contra el Càncer Infantil

 


Avui Dia Internacional de la Lluita Contra el Càncer Infantil recordem que, 
tot i que la majoria de xiquetes i xiquets vencen el càncer, 
aspirem a una supervivència total gràcies a la inversió en investigació, prevenció, 
detecció temprana i innovació

El 15 de febrer es commemora el Dia Internacional del Nen amb Càncer, una data proclamada a Luxemburg, gràcies a l'Organització Internacional de Càncer Infantil. També s'anomena Dia Internacional de Lluita contra el Càncer Infantil.

L'objectiu és crear consciència i sensibilitzar les persones sobre una malaltia que lamentablement afecta molts nens i joves.

Així mateix, per ajudar les seves famílies a que els seus fills tinguin un diagnòstic oportú i el tractament degut i això, al seu torn, els brindi el dret a la vida.

Actualment, el càncer s'ha transformat en una epidèmia que afecta un alt percentatge de nenes i nens a diferents lugres del planeta. És una trista i lamentable realitat, que moltes vegades passa desapercebuda, però més comuna i quotidiana del que molta gent es pot imaginar.

Són milers els casos reportats de nens i joves afectats per aquest patiment, sent la primera causa de mort infantil fins ara coneguda.

Tipus de càncer més freqüents en els nens i joves
La majoria de nens i joves que pateixen aquesta condició, pateixen un tipus de càncer conegut com a leucèmia, seguit per afeccions en el sistema nerviós central, on es presenten tumoracions i un altre força freqüent, són els anomenats limfomes, que ataquen els ganglis limfàtics.

Afortunadament i gràcies als avenços de la ciència, molts d'aquests nens, que són diagnosticats a temps, aconsegueixen sobreviure, cosa que representa una notícia esperançadora davant d'una realitat molt dura d'enfrontar-se.

El llaç daurat és una forma d'expressar la valentia i l'heroisme de tots aquests petits pacients, que no es rendeixen i lluiten per continuar gaudint del plaer d'estar vius, acompanyats pels pares, familiars i amics.

Aquest original símbol, és una manera d'oferir suport a tots els nens que a tot el batallen contra la malaltia del càncer cada dia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada