dimecres, 21 de febrer del 2024

21 de febrer · Dia Internacional de la Llengua Materna

 

Avui, Dia Internacional de la #LlenguaMaterna recordem que les societats multilingües i multiculturals transmetem i preservem els nostres coneixements i #Cultura a través de totes les nostres llengües que hem de protegir i potenciar

La idea de celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna va ser una iniciativa de Bangla Desh. Va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO de 1999 i s'ha observat a tot el món des de l'any 2000.

La UNESCO creu que és important la diversitat cultural i lingüística per a les societats sostenibles. En el marc del seu mandat a favor de la pau, treballa per preservar les diferències de cultures i idiomes que fomenten la tolerància i el respecte dels altres.

El tema de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna 2024 és “Educació multilingüe: un pilar de l'aprenentatge intergeneracional”. 

Actualment, 250 milions de nens i nenes i joves segueixen sense assistir a l'escola i 763 milions d'adults no dominen les competències bàsiques de lectura i escriptura. L'educació en llengua materna dóna suport a l'aprenentatge, l'alfabetització i l'adquisició d'idiomes addicionals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada