dimarts, 5 de juliol del 2016

El govern rebutja les mocions presentades pel grup socialista per impulsar el turisme arranjant els senyals de camins i itineraris rurals i millorant els horaris d’atenció a les oficines de turisme

Al mateix Ple es van aprovar les mocions per l’adhesió a la campanya “No puc esperar!” i la que demanava la dimissió del ministre Fernández Díaz i dels director de l’oficina antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso

El ple del mes de juliol va evidenciar, una vegada més, la constant actitud del govern de rebutjar sistemàticament les contínues propostes del grup socialistes per millorar i impulsar la ciutat de Tortosa. Així es va veure en tant en quant CiU i ERC, van votar en contra de les dues mocions presentades per impulsar el turisme al municipi. La primera de les mocions demanava l’arranjament i reposició dels senyals informatius i indcatius de la xarxa de vials i itineraris rurals del terme municipal, entenent que, com va exposar el portaveu socialista Enric Roig, “el turisme rural i natural, que utilitza aquests camins i vials, és un potencial en alça que cal preservar i impulsar de cara a la reactivació econòmica del territori i de la ciutat de Tortosa”. El govern va argumentar que aquesta acció ja s’estava duent a terme dintre de les tasques habituals de manteniment dels camins. Tot i això l’edil socialista va evidenciar l’actual situació mostrant una fotografia d’una senyal inexistent.

D’altra banda, el govern de CiU i els Republicans de Tortosa també van rebutjar la moció que demanava que es garanteixi que les oficines i punts d’informació turístics de la ciutat estiguin obertes i en funcionament el màxim temps possible per poder donar el millor servei d’atenció al visitant. La moció es va presentar arran del fet de que a la passada edició de la Festa del Renaixement l’oficina de turisme de les Terres de l’Ebre estava tancada en dissabte i diumenge per la tarda, i al fet de que hi havia una manca de coordinació en els horaris de l’oficina de turisme segons les diferents pàgines web de turisme de Catalunya i de Tortosa. En un intens debat i davant els retrets del govern, el portaveu socialista va evidenciar aquesta manca de coordinació mostrant com els horaris de les pàgines web del dia 29 de juny, en que es va presentar la moció, van ser modificats per solucionar aquest problema real, i va voler deixar clar que “en cap moment hem qüestionat la tasca que s’està fent a nivell turístic, ni la feina dels professionals que atenen les oficines, simplement hem posat en evidència un problema que calia solucionar per impulsar el turisme, especialment a les portes de la Festa del Renaixement, i donar el màxim servei possible als visitants que vindran a la ciutat els propers dies”.

Al ple es van aprovar les altres dues mocions presentades pel grup socialista. La primera, d’adhesió a la campanya “No puc esperar!”, que permetrà promoure i impulsarà contactes entre l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya amb les associacions de comerciants de la nostra ciutat per tal de promoure la incorporació dels seus associats i associades a la campanya de manera que els afectats per malalties inflamatòries intestinals puguin utilitzar els lavabos dels establiments de manera gratuïta. “Sempre escoltem i estem al costat de les persones, i amb aquesta proposta volem fer més fàcil el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un bany de forma urgent per un problema mèdic no contagiós” ha exposat Roig.

Finalment, també es va aprovar la moció que demanava la dimissió immediata i que es depurin responsabilitats tant del ministre d’Interior en funcions Jorge Fernández Diaz com del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso arran de les converses on el primer demana una persecució judicial contra responsables d’altres formacions polítiques. En paraules de Roig “la llibertat ideològica és un dret fonamental recollit a la Constitució Espanyola i aquest dret es vulnera quan s’incentiva la persecució de les institucions per pensaments polítics diferents als que avui governen i el que han fet aquets càrrecs públics no es pot acceptar de cap manera”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada