dilluns, 4 de juliol del 2016

Enric Roig: “A les portes de l’estiu i de la Festa del Renaixement cal donar una bona imatge de la ciutat i un bon servei turístic als visitants”

Els socialistes faran dues propostes en la línia de potenciar el turisme demanant el correcte servei i atenció a les oficines de turisme i que s’arrangin i reposin els senyals dels camins i vials del municipi

El turisme és un dels potencials més importants de Tortosa, i ha de servir de reclam a nous visitants i per reactivar i potenciar l’economia i el comerç. “Però per això cal disposar dels serveis i les infraestructures adequades i correctes per acollir els visitants i que gaudeixin en les millors condicions dels nostres actius. Per això al proper ple del mes de juliols presentem dues mocions relacionades amb el turisme al municipi” ha explicat el portaveu socialista.

La primera de les mocions està relacionada amb l’Oficina de Turisme ubicada a l’antic escorxador que, tot i que segons la Generalitat ha de ser l’oficina de referència de les Terres de l’Ebre amb un servei de set dies a la setmana i un mínim de 7,5 hores d’atenció diària, “la tarda del dissabte 25 de juliol de l’any passat, en plena Festa del Renaixement, estava tancada” ha exposat Roig, qui també ha dit que “tot i que l’oficina està gestionada conjuntament per la generalitat i l’Ajuntament, les pàgines web de turisme de cadascun mostres diferències en quant a horaris i dies de tancament. Això provoca confusió entre els usuaris i dóna una imatge que la ciutat no es mereix”, per aquest motiu la moció presentada reclama que les oficines i punts d’informació turística estiguin oberts i en funcionament el màxim temps possible per poder donar millor servei al visitant, així com que els horaris estiguin ben definits. A més, amb motiu de la Festa del Renaixement es demana que s’estudiï la possibilitat d’habilitar punts d’informació específics els dies de la festa atesos per personal format a tal efecte.

També en relació amb el turisme Roig ha presentat una moció en la que el grup socialista demana la millora i arranjament de la senyalització dels camins i xarxa viària del municipi: “hem rebut nombroses queixes de veïns i usuaris d’aquestes xarxes de camins dient-nos que les senyals estan en mal estat o que han desaparegut”. A més el portaveu socialista ha argumentat que “algunes d’aquestes senyals corresponen a itineraris turístics que utilitzen nombrosos senderistes o ciclistes i per tant suposen un actiu més per al turisme i una bona senyalització dels mateixos facilita el seu ús i posa en valor els camins i paisatges del municipi” ha reblat Roig.

A més d’aquestes dues mocions els grup municipal socialista presentarà dues més al proper ple del mes de juliol. Una per demanar l’adhesió de l’Ajuntament de Tortosa al projecte “No puc esperar!”. Impulsada originàriament per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya i per la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals de l’Hospital Unversitari de Girona Dr. Josep Trueta, s’han anat incorporant altres entitats i compta amb el suport de 41 ajuntaments entre els que destaquen Girona, Sabadell, Terrassa, Tarragona, Ulldecona, Badalona, Barcelona, el Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, etc.

Els destinataris d’aquesta iniciativa són pacients de malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa), ostomitzats o colectomitzats, o intervinguts de càncer de recte, que pateixen la necessitat continuada i imprevisible d’anar al lavabo. Per això aquesta campanya lliura una targeta amb la que els afectats poden utilitzar de manera gratuïta i preferent els lavabos dels establiments adherits a la campanya. “Amb aquesta acció pretenen facilitar la vida dels malalts crònics que moltes vegades no surten de casa per aquest problema, el que es vol es potenciar els contactes entre els impulsors del projecte i els establiments locals per poder disposar d’una xarxa de lavabos al servei d’aquests pacients” ha explicat Roig.

Finalment també s’ha presentat una moció per demanar la dimissió i inhabilitació del ministre en funcions Jorge Fernández Díaz i del director de l’oficina antifrau Daniel de Alfonso a causa de les converses destapades entre els dos càrrecs públics amb l’objectiu de perjudicar responsables de diverses formacions polítiques. “La llibertat ideològica és un dret fonamental recollit a la Constitució i per tant no es poden admetre actituds com aquestes sense conseqüències per als seus responsables” ha rebla Roig.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada