dilluns, 29 d’octubre del 2018

Demanen un protocol per fer totalment accessibles els actes culturals de Tortosa


El Partit Socialista reclamarà al proper ple de l’ajuntament de Tortosa un protocol per facilitar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda durant els esdeveniments públics. La moció posa l’èmfasi en aquelles activitats culturals o lúdiques organitzades per l’ajuntament o on hi col·labora i que en alguns casos no estan adaptades per minusvàlids.

El portaveu del PSC, Enric Roig, ha posat com a exemple la darrera edició del Festival A Cel Obert, on un grup de persones amb cadira de rodes van intentar fer el recorregut pels patis tortosins i van trobar-se que en la majoria no podien accedir-hi.

La moció del PSC també demana que en totes les obres a la via pública hi hagi una auditoria per determinar si compleix els requisits d’accessibilitat marcats per la llei.

Els socialistes també lamenten que en els darrers pressupostos participatius la gent hagi votat per millorar l’accessibilitat d’alguns carrers ja que diuen, això és una obligació del consistori que no cal posar a debat.

L’altra moció que presenta el PSC al plenari és per demanar la constitució immediata del Consell de Ciutat de Tortosa. Roig ha recordat que el Consell de Ciutat s’hauria d’haver constituït abans de finalitzar el mandat 2011 – 2015, un cop aprovat el Reglament, però no es va fer ni en aquell moment n s’ha fet fins ara “incomplint no només el propi Reglament de Participació, sinó també l’acord de governança amb ERC i el PAM, que recullen la creació del Consell de Ciutat el 2016”, ha assegurat Enric Roig.

Publicat el dilluns 29 d'octubre de 2018 a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada