dimecres, 17 d’octubre del 2018

Movem Tortosa i el PSC demanen polítiques d’habitatge després de l’ensorrament de l’edifici

L’oposició de l’Ajuntament de Tortosa han sortit per demanar més polítiques actives d’habitatge després de l’incident del cap de setmana, quan una casa del casc antic de la capital del Baix Ebre es va ensorrar.

D’una banda des de Movem Tortosa demanen el pla d’habitatge per a la rehabilitació. Recorden que el setembre de 2014 es va aprovar una proposta del seu grup que demanava la redacció urgent d’un pla local d’habitatge, que després de 4 anys, no s’ha realitzat. Des de la formació d’esquerres es reclama que es tiri endavant i que es creï una regidoria d’habitatge a l’Ajuntament per abordar els centenars de cases que estan en procés de degradació al centre i barris històrics de la ciutat. En aquest sentit, ha recordat el seu portaveu, Jordi Jordan, que a l’any 2017 es van atorgar només 17.000 euros per aquest concepte “la qual cosa és evident que no serveix de gaire en una ciutat on hi ha centenars de cases en un estat de degradació”.

Per l’altra banda, el PSC de Tortosa demana al govern que “es facin polítiques actives d’habitatge, no podem esperar que passin situacions com aquesta per fer alguna cosa”. El seu portaveu, Enric Roig, ha criticat que “el govern de CiU i els Republicans s’han dedicat més a les obres populistes i electoralistes i no han abordat una veritable reforma substancial del barri antic, com l’operació de maquillatge que suposarà al barri Castell la remodelació del Passeig de Ronda”. Així demanen un Pla Municipal d’Habitatge que contempli i reguli mesures de foment per evitar la desocupació permanent i injustificada d’habitatges, un programa d’inspeccions per detectar, comprovar i registrar els immobles en situació de desocupació permanent, així com que l’Oficina d’Habitatge sigui part activa en la recuperació del nucli històric i no únicament una oficina de tramitació de subvencions.

Publicat el dimecres 17 d'octubre de 2018 a imaginaradio.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada