dimarts, 2 d’octubre del 2018

El ple de Tortosa rebutja la moció del grup socialista per un abonament als aparcaments públics de Tortosa, tot i acceptar que és una bona mesura

No podem recolzar aquelles mocions de part que defugen del consens, del diàleg i de la reconciliació i només busquen la confrontació i l’exclusió d’alguns grups polítics

El plenari de l’Ajuntament de Tortosa del mes d’octubre no va aprovar la proposta del grup municipal del PSC per promoure un abonament per als aparcaments públics de la ciutat. Tot i estar d’acord en que es tractava d’una bona mesura, el govern de PDeCat i els Republicans de Tortosa van votar en contra d’aquesta moció argumentant que aquesta proposta l’haurien de treballar les associacions de comerciants i que, en tot cas, l’Ajuntament podria parlar-ne en futures adjudicacions, apostant així, una vegada més, per una política neolliberal en que tot ho han de fer els demés.

Recordem que la moció demanava estudiar la possibilitat de disposar d’un abonament que permetés comprar una determinada quantitat de minuts a un preu assequible i amb un sistema de recàrrega fàcil per a utilitzar a qualsevol aparcament públic adscrit. D’aquesta manera els aparcaments públics podran ser utilitzats per estades més prolongades, afavorint el caràcter de rotació dels aparcaments en zona blava per durades més curtes.

Davant d’aquesta postura el portaveu socialista, Enric Roig, va argumentar que “els ajuntaments, des de lo públic, han de dur a terme polítiques actives per solucionar i millorar els problemes dels seus ciutadans i ciutadanes. Nosaltres demanàvem que l’Ajuntament estudiï, promogui i realitzi les gestions oportunes per desenvolupar un conveni amb els aparcaments públics.” “Però en qualsevol cas, si des del govern no ho volen fer, jo “m’arromangaré” i faré el possible per aconseguir-ho” ha reblat Roig.

Suport a l’aprovació del Pla Municipal per la diversitat sexual, afectiva i de gènere

Des del PSC es va votar favorablement a la constitució formal d'una xarxa de pobles i ciutats per la diversitat sexual, afectiva i de gènere LGTBI, així com al Pla Municipal per la diversitat sexual, afectiva i de gènere. El portaveu va agrair i posar en valor tota la lluita diària i la feina del col·lectiu LGTBI en defensa dels seus drets "hem fet propostes al Pla i les hem treballat amb el Consell Assessor LGTBI. Agraeixo i poso en valor la feina i dedicació de tècnics, col·lectius implicats i a la regidora Mª Jesús Viña per la predisposició a compatir el treball i consensuar propostes.” Així mateix Roig va recordar que “al front del Consell Comarcal vam ser pioners posant en marxa el Servei d'Atenció Integral LGTBI per atendre, informar i assessorar.”

Vot contrari dels socialistes a la proposta d’ordenances municipals del 2019

El grup socialista va votar en contra de l’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals, que només va obtenir el suport dels grups del govern. La regidora Dolors Bel va argumentar el vot contrari en el fet de que no es va acceptar la presentació de propostes per part del grup socialista i que les modificacions s’havien fet sense el consens amb la resta de forces polítiques. La modificació contempla una congelació de la majoria d’impostos i una reducció de l’1% de les escombraries, però no inclou incentius al reciclatge o mesures per ajudar als més afectats per la crisi, i denota l’estancament i l’esgotament del govern en la recta final del seu mandat.

“Creiem que, en ares d’una governança de consens, ha de ser el propi govern qui ha de donar oportunitats a l’oposició per tal de treballar tots junts en aquest temes tan importants per a la vida municipal de la ciutat, com són les ordenances fiscals, que han de ser la base del futur pressupost” ha reblat Bel.

El PSC vota en contra de la de la moció de l'ACM referent a l’1 d’octubre argumentant que la desobediència no es el camí, el camí és el diàleg, la negociació i el pacte

“No podem donar suport a la moció, perquè si bé donem suport a la ciutadania que va ser agredida l’1 d’Octubre, i compartim que la presó provisional és desproporcionada, no compartim la celebració del Referèndum de l’1-O donat que es va celebrar de forma unilateral i sense respectar l’ordenament jurídic vigent, per tant no té validesa ni jurídica, ni legal, ni política.” Amb aquestes paraules el regidor Manel de la Vega va argumentar el vot contrari a la proposta amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre que es va debatre en un ple extraordinari anterior a l’ordinari.

Des de la nostra posició de respecte a la legalitat, a l’estat de dret i a la separació de poders i la convicció que el conflictes polítics només poden trobar la solució en la política, el grup municipal del PSC no podem recolzar mocions de part, com aquesta, que defugen del consens, del diàleg i de la reconciliació i només busquen la confrontació i l’exclusió d’alguns grups polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada