dijous, 7 de novembre del 2019

L’Ajuntament de Tortosa demanarà el desdoblament de l’Eix de l’Ebre arrel de la moció del PSC aprovada ahir amb l’únic vot en contra de la CUP

A la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat la moció que demanava aturar la reducció dels horaris de tarda al centres d’assistència mèdica dels pobles petits

El Ple de novembre de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat les dues mocions que el grup municipal del PSC havia presentat a debat i que fan referència directa a temes que afecten a la ciutat i als tortosins i tortosines com són la necessitat de millorar les vies de comunicació o garantir els horaris d’assistència sanitària als pobles de menys de 1.000 habitants.

El PSC aconsegueix que es demani el desdoblament de l’Eix de l’Ebre

La primera de les mocions aprovades, amb l’únic vot contrari de la CUP, va ser la que demana el desdoblament de la carretera C-12, davant l’increment del trànsit i dels sinistres i l’evident necessitat de millorar les vies de comunicació del territori per lluitar conra el despoblament.

El portaveu socialista, Enric Roig, va recordar que “el govern va projectar el seu desdoblament des d’Amposta fins a Lleida, i va iniciar les tramitacions a l’abril de 2008, però no s’ha avançat en aquest desdoblament, tot i l’increment del nombre de vehicles que hi circulen i els sinistres que s’estan produint, el darrer avui mateix a Xerta.”

Amb aquesta moció, que ja va ser aprovada per unanimitat als passats plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i del Consell Comarcal del Baix Ebre, es demanarà al govern de la Generalitat a que aprovi un calendari definitiu per a l’execució del desdoblament de l’Eix de l’Ebre entre Amposta i Lleida.

Roig va agrair el vot favorable argumentant que “per a les Terres de l’Ebre és vital aquesta via de comunicació i el seu desdoblament i la seva millora suposarà un important pas endavant per millorar les comunicacions al territori, incrementant les oportunitats i lluitant contra el despoblament que patim. Així mateix ens congratulem de que el govern anunciés el passat 22 d’octubre la seva intenció de desdoblar la C-12 i convertir-la en una autovia, per establir un corredor transfronterer amb l’A-14 i un futur desdoblament de la N-340 fins Alcanar, però volem un calendari definitiu.”


Aprovada per unanimitat la proposta en contra de les reduccions horàries de l’assistència mèdica en pobles i municipis de menys de 1.000 habitants

La segona de les mocions presentades pel grup socialista també va ser aprovada i amb ella l’Ajuntament demanarà a la Generalitat que no apliqui cap reducció i mantingui els horaris d’assistència mèdica de tarda que actualment hi ha establerts als municipis de menys de 1.000 habitants, i que abans de prendre aquest tipus de decisions hi hagi un consens amb els alcaldes i alcaldesses dels pobles afectats.

Roig va insistir en la importància d’aquesta moció precisament ahir, dia en què va entrar en funcionament la reducció horària, tot i que el govern l’havia deixa’t sense efecte fins el proper 11 de novembre.

Tal i com va recordar Roig, “entenem que la conciliació de la vida familiar dels metges és importantíssima, però també ho ha de ser la dels usuaris i usuàries als que se’ls imposen uns horaris i uns serveis. Molta gent treballa pels matins i només pot assistir al metge per la tarda i ara es veuran privats o hauran de combinar-se per anar fins a altres municipis si volen ser atesos per la tarda.” I va retreure que “és així com volem lluitar contra el despoblament? Al final el despoblament no només es combat amb millors comunicacions o carreteres, que també, el despoblament es combat amb la implantació d’oportunitats i de serveis als pobles petits, i amb aquesta mesura s’està privant d’un servei que perjudica als usuaris, però també al nostre territori.”


El regidor de la CUP, Xavier Rodríguez, no respon a les preguntes del PSC sobre els episodis de violència a Catalunya

Al ple es va debatre una moció presentada per la CUP per rebutjar les actuacions policials dels darrers dies a Catalunya, que no va ser aprovada. Per argumentar el vot contrari dels socialistes, Roig va fer una sèrie de preguntes al regidor de la CUP que no va contestar, mostrant així que no era contrari als actes violents i compartia les declaracions de la Sra. Paluzie i situant a la CUP en una posició que defuig del diàleg i el consens.

“Els polítics tenim una responsabilitat i aquesta passa per garantir la seguretat de tots i totes els ciutadans i ciutadanes i no es pot jugar amb foc perquè qui juga amb foc al final es crema. Segurament vostès diuen el que diuen perquè són un partit d’eterna oposició, tal com ha dit la seva cap de llista al Congrés, afirmant que van a Madrid a desestabilitzar el govern i en contra de l’ordre constitucional. És molt fàcil fer demagògia i populisme des de l’oposició, i si vostès prefereixen estar contínuament a l’oposició i desestabilitzar els governs, crec que no fan cap favor a la ciutadania, ans al contrari” va afegir Roig a la seva intervenció.



Vot favorable del PSC a la modificació pressupostària presentada pel govern

El grup municipal socialista també va donar suport a la modificació pressupostària proposada pel govern perquè tal com va dir el portaveu “donarem suport a aquelles propostes, del govern o de la resta de grups de l’oposició, que vagin en benefici de Tortosa i dels tortosins i tortosines.”

La modificació dóna compliment a acords presos unànimement en el plenari, com el conveni amb Progat; incorpora partides per reduir i amortitzar el deute; permetrà iniciar la redacció de projectes que el PSC duu al Projecte de Ciutat per Tortosa, com la urbanització del carrer Cervantes o la remodelació de la plaça d’Espanya, que ja vam demanar a una moció; i incorpora partides per la millora de la via pública com la confecció d’un pla de voreres que tanta falta fa.


Precs per actuacions incíviques i sobre l’escola de policia local

Finalment, el PSC va fer dos precs. El primer fa referència a un nou episodi de situacions incíviques a Tortosa, que se suma a les ja denunciades de la plaça del Carrilet o el fortí d’Orleans. I és que els veïns i veïnes ens han dit que a l’aparcament que hi ha al costat de l’accés de les ambulàncies a l’Hospital Verge de la Cinta, hi ha situacions de “botellón” amb neveres, etc, especialment a l’estiu, que s’està allargant i que provoquen molèsties i pertorben el descans dels veïns, sent un tema d’ordre públic.

Així mateix es va preguntar sobre la notícia que diu que l’Escola de Policia de Catalunya reduirà les places de formació de policies locals, per tal de poder concretar de quina manera pot afectar aquesta reducció als efectius de la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada