dijous, 7 de novembre del 2019

‘Per Tortosa, per la cultura i per responsabilitat’, per Enric Roig

La situació actual a l’Ajuntament de Tortosa és complicada, amb un govern en minoria que requereix de consensos per tal de poder tirar endavant determinats projectes. Aquesta situació es va donar en els plens dels passats dies 24 de setembre i 3 d’octubre, quan el govern va portar a aprovació el finançament i l’execució del projecte d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell.

Sobta molt el vot contrari dels Republicans de Tortosa al respecte, perquè recordem que la proposta d’ampliació de l’auditori es va engegar i dur a terme quan estaven governant amb el PDeCAT el mandat passat; de manera incomprensible, han votat en contra. Uns republicans que no s’entén a què juguen ja que ni han volgut tornar a donar suport als seus antics socis de govern de JuntsxCat, ni han estat capaços de formar un govern alternatiu de progrés, manifestant que no pactarien de cap manera amb el PSC. Així, a què juguen? A on volen portar Tortosa, a la paràlisi?

En aquests dos plens, el Grup Municipal del PSC de Tortosa va ser l’únic grup de l’oposició que va donar suport al projecte presentat per l’equip de govern. I ho vam fer perquè natros sempre hem defensat que Tortosa i el seu equip de govern, siguin de quin color siguin, tindran al PSC al seu costat en tots aquells temes que suposin un veritable projecte de ciutat i siguin en benefici de Tortosa i dels tortosins i tortosines.

En aquests dos plens, vam refermar el nostre compromís amb la cultura, al costat dels agents culturals, de la Banda Municipal de Música, de l’Escola Municipal de Teatre, de les companyies artístiques i d’un llarg etcètera d’entitats culturals de la nostra ciutat, del territori i d’arreu del país, que han de poder portar amb totes les garanties els seus espectacles a Tortosa i fer de Tortosa una veritable capital cultural del sud de Catalunya. Perquè els i les socialistes volem que la nostra ciutat sigui un referent cultural. La cultura és progrés i nosaltres volem progrés per a la nostra ciutat. La cultura és democràcia i nosaltres volem democràcia per a la nostra ciutat.

En aquests dos plens, no vam fer altra cosa que fer realitat el nostre programa electoral de les darreres eleccions municipals del PSC, el Llibre Roig de Tortosa, on ja es recollia la construcció d’una nova sala per poder fer espectacles que en estos moments són impossibles a la ciutat. Per tant, el nostre grup és coherent amb el nostre Projecte de Ciutat i les nostres propostes per a Tortosa. Ho són altres grups polítics? O només juguen al tacticisme polític?

En aquests dos plens, es va portar a aprovació una amortització de préstec per valor de 300.000 euros, que també va ser votada en contra per la majoria dels grups de l’oposició, excepte el PSC. Natros vam votar a favor entenent que la ciutat té moltes necessitats i ha de poder disposar de diners per afrontar-les. Uns diners que ara no tindrem perquè la resta de grups municipals han votat en contra. Qui pot estar en contra de poder disposar de 300.000 euros a les arques municipals? Així no farem avançar la ciutat.

No entenem aquesta manera de fer política. La política ha de ser consens, pacte, acord i diàleg. On queda tot això a Tortosa? Si algú ha fet una oposició contundent durant estos darrers 8 anys hem estat els socialistes, però sempre ho hem fet amb rigor, amb coherència i sobretot amb arguments. El que vam veure a aquests Plens va ser molta incoherència i pocs arguments per part d’altres grups de l’oposició que ens titllen de fer seguidisme del govern, però que s’equivoquen de mig a mig. Natros, en la nostra declaració d’intencions al principi del mandat, vam ser molt clars: farem una oposició contundent, constructiva, i sempre pensant primer en el bé dels nostres conciutadans, i per Tortosa, sobre tot.

No podem caure en l’immobilisme i la paràlisi perquè sí. La gestió d’un Ajuntament és un tema molt seriós i no podem estar sota el caprici d’uns partits polítics que bé per renunciar al seu passat com a socis de govern o bé per la seva incapacitat de formar una alternativa de govern volen fer de la frustració un modus vivendi, abocant a la ciutat a la inacció.

Tots els partits que concorren a les eleccions volen guanyar i posar en marxa els seus projectes. Però, quan això no és possible, cal responsabilitat. Una responsabilitat que no vol dir renunciar als principis propis, però que porta implícit un compromís amb aquells als que ens devem: els tortosins i tortosines. I això és el que hem fet els socialistes, un exercici de responsabilitat pensant en els tortosins i tortosines, en el món cultural i en definitiva en el progrés de la nostra ciutat.

Refermem el nostre compromís amb Tortosa, el nostre Grup Municipal, en aquest nou mandat 2019-2023, continuarem treballant des de l’oposició amb solvència, responsabilitat, força, honestedat i diàleg per consensuar totes aquelles polítiques que siguin beneficioses per als ciutadans i ciutadanes de Tortosa, amb treball, treball i més treball i així ho hem tornat a fer.

Publicat a marfanta.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada