dijous, 7 de novembre del 2019

Roig: ‘L’operació urbanística dels terrenys de Renfe no es pot veure entorpida’

El portaveu del PSC afirma que el projecte que Tortosa necessita no passa per mantindre els antics magatzems de l'estació



El portaveu del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha afirmat este dimarts que “la gran operació urbanística dels terrenys de Renfe no pot ser entorpida, de cap de les maneres” per la conservació dels antics magatzems de l’estació. De fet, el projecte d’enderroc està centrant l’última polèmica entre el govern de Junts per Tortosa i Movem, que és partidari de conservar i rehabilitar els magatzems amb finalitats lúdiques, socials i culturals. A més, a través de Change.org també s’ha iniciat una campanya ciutadana de recollida de signatures, per a la conservació dels antics magatzems. Però Roig ha remarcat que han passat molts anys des de l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), i que els magatzems no estan ni tan sols catalogats. “Quan es va fer el pla general, que no va tenir cap vot en contra, no es va parlar en cap moment d’estes construccions de postguerra”, ha remarcat Roig, tot i que com a arquitecte ha reconegut que són “edificacions curioses”.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha matisat que ell no és expert en patrimoni, i que algú haurà de determinar el seu valor. Però ha recordat que en realitat es tracta d’una construcció posterior a la Guerra Civil, ja que abans només eren uns coberts. Així, ha conclòs que el projecte que Tortosa necessita per als terrenys de Renfe no passa per mantenir els magatzems. “Hi ha fotografies que durant la guerra allò cau, perquè eren construccions de fusta, i després es fa una reconstrucció amb una coberta de fibrociment. Si ara es volen enderrocar és decisió del govern, però està clar que el projecte que Tortosa necessita no passa per mantindre estos magatzems”, ha afirmat.

Roig també ha lamentat que els governs de Ferran Bel i Meritxell Roigé hagen estat més de 10 anys sense fer res per desbloquejar el conveni urbanístic pels terrenys de Renfe. En este sentit, ha apuntat que els magatzems es podrien utilitzar, però només fins que no es puga realitzar l’operació urbanística definitiva. Finalment, ha recordat que el programa del PSC proposava fer en estos terrenys un nou auditori. Amb tot, Roig ha acusat la resta de l’oposició de practicar “oportunisme polític” en les dos polèmiques, ja que el PSC és l’únic grup que també ha donat suport al govern en minoria de Junts en el projecte d’ampliació de l’actual auditori Felip Pedrell.

Publicat el dimarts 5 de novembre a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada