divendres, 9 d’abril del 2021

El grup municipal del PSC de Tortosa porta al ple una moció en defensa de la preservació de l’ordre públic i en suport als Mossos d’Esquadra

El ple porta a aprovació temes de la regidoria d’urbanisme com una modificació del POUM, la cessió de dues finques i la pròrroga dels convenis am l’Agència de l’Habitatge de Catalunya relatius a l’Oficina Local d’Habitatge i als ajuts per lloguer social

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat una moció per al seu debat al ple del proper dilluns 12 d’abril en defensa de la preservació de l’ordre públic i en suport als Mossos d’Esquadra. La moció condemna els actes vandàlics ocorreguts els darrers mesos a diversos municipis catalans i defensa la manifestació pacífica com a via essencial per la defensa dels drets, de les reivindicacions i de les opinions. A més, manifesta el suport al conjunt del teixit comercial i empresarial i a totes les persones afectades pels actes de vandalisme i violència.

La moció també vol expressar el reconeixement als serveis públics i municipals d’emergències, de neteja i manteniment, i manifestar el suport democràtic als membres dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil, pels seus esforços per mantenir la convivència i preservar la pau social, “davant l’error del Govern de la Generalitat en no haver mostrat un suport explícit a la feina dels Mossos i la resta de cossos de seguretat, i de la instrumentalització que algunes formacions parlamentàries estan fent del cos policial de cara a les negociacions per a la formació del futur Govern” explica el portaveu socialista Roig.


Finalment la proposta presentada demana al futur govern de Catalunya, als grups polítics amb representació parlamentària i als grups municipals amb representació als consistoris, que defensin la tasca i el compromís de servei públic del cos de Mossos d’Esquadra, les policies locals, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.


El govern municipal presenta a aprovació diversos temes urbanístics i d’habitatge

El mateix ple el govern municipal presentarà a aprovació quatre temes relacionats amb els serveis al territori, corresponents a la regidoria d’urbanisme, obres públiques, patrimoni i habitatge. Així es proposarà a aprovació inicial una modificació puntual del POUM per admetre una possible infraestructura de pas sobre el riu Ebre a la pilastra que actualment sustenta el monument a la batalla de l’Ebre.

També es porta a aprovació la cessió a l’EMD de Campredó de dues finques de propietat municipal ubicades al Polígon Industrial Baix Ebre, que es troben en zones humides, per tal de que pugin dur a terme la conservació, el manteniment i la preservació de les mateixes per part de l’EMD de Campredó tal i com van sol·licitar en el seu moment.

Finalment es porten a aprovació dues pròrrogues de conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a l’any 2021. La primera en relació a l’Oficina Local d’Habitatge, amb l’objecte d’establir col·laboracions per l’assessorament i la gestió de serveis en matèria d’habitatge, amb la finalitat de facilitar a la ciutadania les gestions i serveis relatius a l’habitatge.

L’altra pròrroga fa referència a la col·laboració per impulsar el programa de mediació per al lloguer social d’habitatges al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada