dijous, 8 d’abril del 2021

Presentació del 33è Aplec Internacional de l'Adifolk

La ciutat de Tortosa, “Capital de la Cultura Catalana 2021”, ha estat el lloc escollit per Adifolk per donar el tret de sortida cap al 33è Aplec Internacional que aquest any acollirà la ciutat de L’Alguer (Sardenya/Itàlia), els dies 24-25- 26 de setembre. En el decurs de l’acte, celebrat a la “Casa dels Gegants” de Tortosa, s’ha donat a conèixer el programa oficial i l’expedició dels 800 actuants dels 40 grups dels diferents àmbits de la cultura popular que seran els ambaixadors de Catalunya a L’Alguer. 

Una presentació a càrrec del president d’Adifolk, Ivan Besora, juntament amb el vicepresident Oriol Ramírez, el director d’Esdeveniments Victor Duaigües i la cap de Protocol Núria Benet. Ha comptat amb la presència de l’Il·lma. Alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, el Regidor de cultura de Tortosa Enric Roig, el Director dels S.T. de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre Ferran Bladé i la Diputada al Parlament de Catalunya per les Terres de l’Ebre Mònica Sales. També han estat presents a l’acte, representants dels grups del territori que participaran a l’Aplec, com els Geganters de Tortosa, la Banda de música La Lira de Roquetes, la Cobla Amposta i el Grup de Jotes Paracota d’Amposta, Morràpita de Sant Carles de la Ràpita; així com el president de la Federació Catalana de Societats Musicals Joan Cañagueral.


El Síndic de l’Alguer, Il·lm. sr. Mario Conoci, ha fet arribar una salutació institucional que s’ha llegit durant l’acte, convidant a tots els catalans a conèixer l’Alguer i celebrar plegats la gran festa europea del folklore català. ADIFOLK, amb col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular i el Departament d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, organitza la gran mostra de la cultura popular catalana a l’exterior des de l’any 1988.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada