divendres, 23 d’abril del 2021

Enric Roig: ‘Volem prioritzar que el carrer Cervantes siga de vianants i més comercial’

El primer secretari del PSC de Tortosa nega que els socialistes estiguen darrera del COREMBE i recorda que aposten per la retirada del monument franquista

El primer tinent d’alcalde de Tortosa i regidor d’Urbanisme, Enric Roig, ha avançat este dimecres més detalls de la reforma integral del carrer Cervantes. Roig ha dit que el projecte encaixarà la zona de vianants del carrer Sant Blai amb la urbanització dels terrenys de Renfe. El renovat carrer Cervantes serà elevat i a un sol nivell, per prioritzar els vianants, els comerços i les terrasses de bars i cafeteries. “És com una mena de gradació progressiva, de manera que de tram a tram s’incrementa l’acció per als vianants”, ha dit durant una entrevista a Canal 21 Ebre. “Volem prioritzar que el carrer Cervantes siga un carrer de vianants i més comercial”, ha afegit, tot indicant que els carrers perpendiculars, com el carrrer Argentina o Teodoro González seran de circulació rodada. Per tant, el trànsit que el travessarà serà més lent perquè haurà de pujar i baixar de la plataforma del Cervantes.

De fet, segons el regidor, s’eliminaran els aparcaments de vehicles en la part inicial del carrer Cervantes, ja que només es permetran els estacionaments a partir del carrer Sant Joan Baptista de la Salle. Roig també ha dit que volen replantejar l’arbrat, amb espècies autòctones i de fàcil manteniment. “Per tant, penso que és un projecte molt engrescador i molt bonic, i que feia falta perquè estem tenint molts de problemes amb les arrels dels arbres, que estan aixecant les rajoles de les voreres, i hi ha molts comerciants i vianants es queixen”, ha assenyalat Roig. “En aquesta línia volem treballar i estem treballant, i penso que és el correcte”, ha afegit el regidor.

D’altra banda, quant a la polèmica provocada per la tala dels arbres de l’avinguda Colom, Roig ha lamentat que ningú haja posat en valor que a la plaça de l’Ajuntament es canvien quatre palmeres per 27 arbres. “I això ningú ho posa en valor, només anem a queixar-nos, a queixar-nos, a queixar-nos…”, ha lamentat. També ha dit que la propera reforma de la Rambla Catalunya tindrà en compte quines mèlies es poden salvar. “De la mateixa manera que hi ha hagut informes tècnics, aquí hi haurà un projecte avalat per una arquitecta paisatgísica que està fent aquesta feina”, ha dit, tot assenyalant que el document parlarà de les espècies que es poden incorporar, algunes que caldrà mantenir i dels arbres que caldrà substituir.

Finalment, Roig s’ha referit al recurs que ha presentat el Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre (COREMBE), per intentar frenar la retirada del monòlit franquista. Roig ha desmentit que el PSC estiga al darrera del COREMBE, i ha reiterat que estan a favor de la retirada i de la instal·lació d’una passarel·la per a vianants, com ja ha demanat l’Ajuntament. “El tema del monument va més enllà dels colors polítics”, ha remarcat. “Per tant, desmenteixo absolutament que darrera estiga el PSC, perquè este primer secretari així ho diu, i com a primer secretari del PSC de Tortosa i com a regidor d’Urbanisme, en quina situació em deixaria que jo estés darrera d’aquesta maniobra. Res més lluny”, ha assegurat Roig.

Publicat el dijous 22 d'abril de 2021 a Marfanta.com

https://www.marfanta.com/2021/04/21/roig-volem-prioritzar-que-el-carrer-cervantes-siga-un-carrer-de-vianants-i-mes-comercial/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada