dijous, 22 d’abril del 2021

Presentem el llibre "7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa"

Una presentació que s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana que, aquest mes d’abril, dedica especialment a la Paraula, als llibres, a la literatura, a l’expressió oral i escrita, centrada en la figura del nostre poeta més universal Gerard Vergés, del que es compleixen 7 anys de la seva desaparició. 

El llibre “7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa” és fruit de la Capitalitat de la Cultura Catalana i d’una col•laboració públic privada que vol posar en valor l’enorme i valuós patrimoni cultural, material i immaterial, que té Tortosa, representat a través d’aquets 7 elements. 

Recordem que lo 7 de juny de 2020, com a preàmbul de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana, es van escollir per votació ciutadana 7 elements representatius del patrimoni cultural, material i immaterial, de Tortosa d’entre les 20 propostes finalistes escollides pels propis tortosins i tortosines a través d’un procés telemàtic de principi a fi.

7 elements que calia recollir d’alguna manera per a que tothom en pogués gaudir, fins i tot des de casa, per això va sorgir la idea de fer un llibre que els recollís de manera artística. Perquè un llibre també és una forma d’expressió artística.

Per això este no en un llibre qualsevol, el repte i l’originalitat d’este llibre és que és un llibre pop up on les seves pàgines, plenes d’art, es despleguen per oferir una sensacional visió en tres dimensions d’aquests 7 tresors. 

Així obrint cadascuna de les seues pàgines podrem gaudir d’una visió en miniatura d’aquests set tresors que recordem que són:

  • la Suda, les muralles i les fortificacions 
  • la Festa del Renaixement
  • la Catedral de Santa Maria
  • el riu Ebre i la navegació fluvial
  • els Reials Col•legis
  • la Banda Municipal de Música
  • el Museu de Tortosa i les edificacions modernistes. 

Des d’aquí vull agrair a les seves autores i creadores Alícia Andreu i a Sara Ismael de l’estudi Wacapaka el seu art a l’hora de representar, amb tot luxe de detalls, els 7 tresors i també a l’impremta Querol per creure en aquesta iniciativa i fer possible la producció del llibre.

Un llibre amb el que volem reivindicar la Capitalitat de la Cultura com a element cohesionador de territoris, generador de riquesa, en part gràcies a la col•laboració públic privada, i entesa com un gran projecte de ciutat on estan implicades totes les regidories, estaments i entitats de la ciutat.

Un llibre que, a més, és el producte que representa oficialment la Capitalitat de la Cultura de Tortosa 2021, perquè què millor per representar la Capital de la Cultura Catalana que este llibre? Ho té tot: és un llibre, és art i posa en valor el patrimoni cultural. 

A través de la representació d’estos 7 tresors hi podrem trobar exemples dels eixos que defineixen la nostra Cultura, la Cultura que Vivim. 

Perquè la Cultura és Festa, és Paraula, és Expressió artística, és Menjar, és Expressió corporal i musical, és Treball, és Espai Públic, Habitar la ciutat, és Creença. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada