dilluns, 12 de juliol del 2021

El Museu de Tortosa inaugura l’exposició ‘L’Estructura de la forma’

El divendres 9 de juliol es va inuagurar a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa l'exposició 'L'Estructura de la forma' dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2021.

L'exposició és el resultat de la investigació i disseny dut a terme per l'Estudi Blanc i se centra a reconèixer i analitzar les aportacions a la «cultura de la forma» de tres importantíssims personatges del Renaixement, Leonardo da Vinci, Albert Durero i Luca Pacioli. Aportacions que encara avui poden generar inèrcies creatives innovadores. 

La mostra permet descobrir els dissenys de cúpules i ponts, a partir del Còdex Atlanticus, la recopilació de documents de Leonardo da Vinci, que mostra el seu interès per la mecànica i l'anatomia. També a través del gravat de Durero titulat 'Melancolia' es pot analitzar el poliedre derivat de l'hexaedre ròmbic i un exemple de quadrat màgic. Amb l'apropament a l'obra de Pacioli es clarifiquen els conceptes d'ÀURIA i es descobrira la seua aplicació a la naturalesa (cristalls vegetals i animals) o a la producció humana en els diferents corrents creatius del món de la forma (enginyeria, arquitectura, art, disseny i artesania).

Publicat el divendres 9 de juliol de 2021 a setmanarilebre.cat

https://www.setmanarilebre.cat/noticia/140875/el-museu-de-tortosa-inaugura-lexposicio-lestructura-de-la-forma



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada