dijous, 15 de juliol del 2021

La Mostra de Jazz de Tortosa programa 28 propostes musicals arreu de la ciutat, del 30 de juliol al 14 d'agost

Patax, amb un nou disc baix del braç; Susana Sheiman i David Pastor; la Tortosa Big Band i Uroz Jazz Dealers, seran els principals caps de cartell d'esta edició

Un total de 24 concerts, quatre sessions DJ, exposicions, projeccions de cinema i una proposta gastronòmica paral·lela, donaran contingut al programa d'actes de la 28a Mostra de Jazz de Tortosa. S'allargarà des del 30 de juliol fins al 14 d'agost, amb actuacions a bona part de la ciutat. El centre neuràlgic de l'edició d'enguany estarà situat al Museu de Tortosa, on tindran lloc els quatre concerts centrals: el primer, a càrrec de la cantant Susana Sheiman, acompanyada d'un dels trompetistes amb més projecció internacional de l'Estat espanyol, David Pastor. Serà el divendres 30 de juliol, en el concert que obrirà la 28a Mostra. Posteriorment, el dilluns 2 d'agost, serà el torn de la Tortosa Big Band amb un ampli repetori d'una formació amb músics de les Terres de l'Ebre que acumulen una llarga trajectòria. El dissabte 7 d'agost està prevista l'actuació dels Uroz Jazz Dealers, "una proposta agosarada", tal com la descriu el director de la Mostra, Xavi Bertomeu, que recull l'essència inicial de la música del jazz a Nova Orleans i la trasllada a un nou format comercial per redescobrir el gènere. El programa incorpora, per segon any, la visita del grup Patax per al dijous 12 d'agost. Bertomeu ha apuntat que la bona acollida del públic a l'edició de l'any anterior, així com el fet que la formació acaba de publicar un nou disc que actualitza temes emblemàtics de The Beatles a través de la mescla de jazz, funky i flamenc que caracteritzen Patax, els ha convençut per tornar-los a integrar al cartell.

Estos són els quatre únics recitals per als quals caldrà adquirir entrades, que van dels 5 als 15 euros. La venda es posarà en marxa este divendres 16 de juliol, a través del portal ebreticket.cat o de la web de la Mostra, www.jazztortosa.com. Este matí s'ha donat a conèixer el gruix de la programació. A la presentació, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que la Mostra de Jazz és un dels pilars de la programació cultural anual a Tortosa, i que enguany, coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana, ho havia de continuar sent malgrat els condicionants que suposa la pandèmia: "enguany volíem anar una mica més enllà del que vam poder programar fa un any. I, encara que no podrem fer tot el que voldríem, crec que sí que podrem ressaltar la importància que el jazz té a Tortosa i al territori gràcies a la Mostra". En el mateix sentit, el regidor de Cultura, Enric Roig, ha recordat que el fet que el programa s'allargue durant 15 dies i abrace tres caps de setmana permet contribuir a donar dinamisme al sector de la restauració, en un moment en el qual encara continua el camí de retorn a la normalitat.


Precisament, el gran gruix d'actuacions segueix estant vinculada a la restauració de Tortosa. Una vintena de concerts, amb artistes provinents de diferents punts dels Països Catalans, amenitzaran nits de sopars a un total de dotze bars i restaurants. Totes les activitats s'hauran de fer seguint les normes vigents, pel que fa a la propagació de la pandèmia, i per tant es faran en espais acotats, amb distància i l'ús de mascareta.

Més enllà de la part musical, la Mostra també incorpora altres propostes complementàries. Començant per una nova edició de les jornades gastronòmiques de la cuina cajun, que arriba a la divuitena edició. També hi haurà una projecció de cinema a la fresca amb temàtica musical el dimecres 4, amb la projecció de 'Bohemian Rhapsody'. Una trobada d'urban sketchers, una nova fira del disc, així com dos exposicions: una de virtual, amb els cartells finalistes del concurs d'enguany, i una altra, al pati del Museu, amb les fotografies fetes durant les edicions passades del festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada