dimecres, 14 de juliol del 2021

Els socialistes retreuen als cupaires que assenyalessen amb noms i cognoms una exregidora per la seua participació al Corembe

Després que a CUP Tortosa haja demanat al PSC el rebuig públic de la participació d’una militant en el col·lectiu Corembe, que defensa el manteniment del monument franquista, l’agrupació local del PSC de Tortosa ha volgut deixar clar que sempre ha actuat en coherència amb la retirada del mateix monument. “Les manifestacions o actuacions que a títol personal i individual puguin fer militants del nostre partit es circumscriuen a la seua lliure decisió personal. Entenem i respectem la discrepància, com no podria ser d’una altra manera. La discrepància és essencial en democràcia i això a la CUP ho hauria de saber. Per tant, no acceptem lliçons en este sentit”, han dit des del PSC amb un comunicat.

“Tanmateix creiem que assenyalar persones amb nom i cognoms de la manera que la CUP ha fet, a banda de poc elegant, denota uns tics poc democràtics davant la llibertat d’expressió de tothom i que corresponen a partits que estan a les seves antípodes”, han afegit els socialistes. A través d’un comunicat, la CUP va demanar al PSC i a Movem Tortosa que rebutgés públicament la participació en el Corembe de les exregidores Consol Cordero i Cinta Galiana.

A més a més, han recordat que des del PSC ja fa temps que s’està treballant amb l’Observatori Europeu de la Memòria i amb la col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Memòria Democràtica, “per la dignificació de l’espai central del riu i que, a nivell de govern s’ha actuat escrupolosament seguint els procediments administratius que s’han sol·licitat des d’instàncies supramunicipals”.

Publicat el dimecres 14 de juliol de 2021 a marfanta.com

https://www.marfanta.com/2021/07/14/el-psc-recorda-a-la-cup-el-seu-compromis-amb-la-retirada-pel-monument/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada