dilluns, 26 de juliol del 2021

Roig: “El govern municipal continuem amb la tramitació de la modificació del POUM per a que Tortosa tingui una passarel·la a la pilastra del riu”

Seguim apostant per la Cultura mantenint preus i descomptes i recuperant els abonaments de la programació de la Capital de la Cultura Catalana del Teatre Auditori Felip Pedrell

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa del passat divendres 23 de juliol va aprovar la modificació puntual del POUM per preveure la construcció d'una infraestructura de pas sobre l'Ebre. La modificació s’està tramitant en resposta al requeriment fet per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) davant del projecte de la Generalitat per retirar el monument a la Batalla de l'Ebre. Amb aquesta modificació es podria restituir la pilastra de l’antic pont de la Cinta per poder crear una nova passarel•la sobre el riu en aquest punt.

“Aquesta modificació reafirma el que des del PSC sempre hem manifestat, la necessitat d’un projecte de dignificació de l’espai central del riu Ebre al seu pas per Tortosa, aprofitant la pilastra que sustenta el Monument i que ha de ser l’element central d’ una futura  passarel·la de vianants que uneixi les dos ribes del riu guanyant així espai públic per als tortosins i tortosines” ha explicat Roig.

Continuem apostant per la Cultura

Al mateix le es van aprovar els preus públics dels espectacles de la programació de la Capital de la Cultura Catalana del Teatre Auditori Felip Pedrell. D’aquesta manera continua la clara aposta del govern municipal per la Cultura i per recuperar la programació estable d’arts escèniques. En aquest sentit cal destacar la recuperació dels abonaments, que no es van poder oferir l’any passat degut a les restriccions per la pandèmia. D’altra banda, i amb el clar objectiu d’apropar la programació al màxim de públic es mantenen els descomptes als col·lectius de jubilats i, especialment  al públic de menys de 25 anys, que pot accedir als espectacles amb entrades a 6 euros. El 1r tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, explica que “seguim apostant per la Cultura Segura, pels artistes i creadors i per recuperar, en la mesura del possible la normalitat, especialment aquest any de la Capital de la Cultura Catalana” 

 Aprovades les bases de les subvencions a associacions de veïns i entitats esportives i la millora del subministrament d’aigua al barri de Santa Clara

Al mateix ple s’han aprovat les noves bases de les subvencions destinades a les activitats organitzades per associacions de veïns i entitats esportives. Com a novetat les entitats podran disposar del 50% de l’ajut un cop hagi estat atorgat “el que suposa facilitar la realització de les activitats en poder disposar de part de l’ajut per avançat”. 

El ple extraordinari també va aprovar l’autorització per a l’endeutament de l'Empresa Municipal de Serveis Públics SL per tal de que pugui dur a terme “una important actuació de millora de la xarxa de subministrament d’aigua des del parc Teodor González fins al barri de Santa Clara”.

Finalment es van aprovar la concessió de bonificacions a l’impost sobre construcció, instal•lacions i obres (ICIO) a aquelles obres que ho havien sol•licitat i que van ser declarades d’especial interès o utilitat municipal. D’acord amb l’ordenança reguladora poden ser beneficiàries, entre altres, les actuacions de rehabilitació d’immobles inclosos en el Catàleg d’edificis i conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic de la ciutat i municipi de Tortosa, les que es duguin a terme en el nucli antic de Tortosa, i als pobles i EMD’s, “d’aquesta manera es fomenta la rehabilitació dels nostres elements patrimonials i es contribueix a la realització d’obres per a la millora de la imatge de la nostra ciutat” ha reblat Roig.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada