dilluns, 10 de juny del 2024

10J · Dia Mundial del Modernisme

 Celebrem el Dia Mundial del #Modernisme, un corrent de renovació artística, arquitectònica i cultural de finals del S XIX

A #Tortosa i #TerresdelEbre en tenim molts exemples i ha estat un orgull participar en la restauració de 7 d'estos emblemàtics edificis




Des del 2013 se celebra el Dia Mundial del Modernisme, per iniciativa d'Hongria.

La selecció de la data obeeix a la commemoració de la mort de dos màxims exponents d'aquest corrent artístic, tal com avui: el català Antonio Gaudí (10 de juny de 1926) i l'hongarès Odön Lechner (10 de juny de 1914).

El Modernisme va ser un moviment artístic, arquitectònic i literari que va sorgir a finals del segle XIX fins a principis del XX, orientat a la renovació creativa en rebuig a l'historicisme i impressionisme de finals del segle XIX.

És també conegut com Art Noveau (Bèlgica, Espanya, França) Modern Style (Països Baixos, països anglosaxons), Liberty o Floreale (Itàlia), Sezession (Àustria), Jugensdtil (Alemanya i països nòrdics).

La temàtica central d'aquest corrent artístic va basar-se en crear un nou art lliure i modern inspirat en la natura, incorporant-hi algunes novetats de la Revolució Industrial.

Es va aplicar a diverses arts, com ara l'arquitectura, la pintura, l'escultura, les arts gràfiques, la joieria, el mobiliari urbà, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada