dimarts, 11 de juny del 2024

11J · Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Pròstata


Avui Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Pròstata es vol sensibilitzar i conscienciar la població masculina sobre la importància del diagnòstic precoç d'esta malaltia i l'aplicació d'un tractament adequat

Tot i que només afecta la població masculina, el càncer de pròstata és el quart més freqüent a Espanya. De fet, s'estima que el 2024 més de 30.000 homes siguin diagnosticats de càncer de Pròstata segons l'informe anual de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica.

El càncer de pròstata és el tumor que es forma en els teixits de la glàndula de l’aparell reproductor masculí que es troba a sota de la bufeta i davant del recte. La seva mida és similar a la d’una nou i envolta una gran part de la uretra (el tub que condueix l’orina a l’exterior des de la bufeta).

El càncer de pròstata és curable si es diagnostica a temps. Per això és de vital importància que la població masculina acudeixi a efectuar revisions prostàtiques preventives i regulars i és recomanable adoptar hàbits de vida més saludables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada