divendres, 28 de juny del 2024

28J · Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

 

Avui, #DiadelOrgull reafirmem el compromís contra la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere i a favor dels avenços en drets #LGTBIQ 

#OrgullosamentLliures 

#28J #Orgull2024 #Tortosa #TerresdelEbre

El 28 de juny es commemora a tot el món les revoltes de Stonewall, que es van produir l'any 1969 a Nova York i que són considerades com l'inici de la lluita moderna contra la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere.

El 2018 Espanya va donar suport de manera oficial a aquesta celebració establint el Dia Nacional de l'Orgull LGTBI a la mateixa jornada.

La lluita contra la discriminació, a favor de la igualtat i en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+ es fonamenta en els articles 14 i 10.1 de la Constitució, ja que reconeixen el dret a la plena igualtat, a la dignitat i al lliure desenvolupament de la personalitat.

En l'àmbit comunitari, aquesta causa es recull a la Carta Europea de Drets Fonamentals, que a l'article 21 prohibeix la discriminació per orientació sexual.

El compromís amb la defensa dels drets LGTBI+ no aborda únicament la seva inclusió a les lleis, sinó que aquests drets siguin reals i efectius. Això implica l'eradicació definitiva de qualsevol discriminació per orientació sexual, identitat i expressió de gènere o característiques sexuals. A Espanya, els incidents relacionats amb l?orientació sexual i la identitat de gènere són la segona causa de denúncies per delictes d?odi.

Per això, el Govern ha establert polítiques i mesures de suport adreçades a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, no binàries, intersexuals i totes aquelles que no troben acomodament als patrons binaris del sexe i del gènere tradicionalment establerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada