diumenge, 9 de juny del 2024

9J · Dia Internacional dels Arxius


















Avui, Dia Internacional dels #Arxius recordem la important tasca que desenvolupen estos centres de documentació, no només  en allò pertocant a la protecció i catalogació de documents de diversa índole sinó també de la seva divulgació

Aquesta efemèride va ser proclamada pel Consell Internacional d'Arxius o International Council on Archives (ICA) l'any 2008.

Com a antecedent principal, es destaca que durant el Congrés Internacional d'Arxius celebrat a Viena l'any 2004 més de dos mil assistents van sol·licitar a l'Organització de les Nacions Unides (ONU) la creació d'un Dia Internacional.

L'elecció d'aquesta data obeeix que el dia 9 de juny de l'any 1948 la UNESCO va establir la creació del Consell Internacional d'Arxius, amb la finalitat de defensar la protecció i la conservació del patrimoni documental.

Avui, Dia Mundial dels Arxius compartim l’article publicat per l’arxiver de la nostra Demarcació, Antoni López, a partir d’un dels expedients del fons de l’arquitecte Federico Llorca, custodiat a l’Ebre
#diadelsarxius #coacebre #coac #terresdelebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada