dilluns, 12 de desembre del 2016

El Ple del passat 5 de desembre va ser tota una mostra més de la manca de projecte de ciutat i del populisme de Bel

Davant d’aquesta actitud, Enric Roig, va iniciar la defensa de les propostes socialistes argumentant que “a cada insult que rebem, nosaltres una proposta, a cada desqualificació, una idea, i a cada exageració un somriure”

Totes les propostes presentades pel grup municipal socialista al passat Ple de l’Ajuntament de Tortosa van ser rebutjades pel govern, encapçalat per un Ferran Bel que va evidenciar clarament el seu populisme i la seva habilitat per estendre cortines de fum que tapin la seva nefasta gestió de la ciutat.

Així, en el passat ple i en resposta a la moció del PSC que demanava suport i impuls al comerç de Tortosa per minimitzar els efectes que estan ocasionant les obres de reforma del Pont de l’Estat, i en especial ara que ja estem en campanya de Nadal. El govern, però, lluny de reconèixer l’existència d’aquest problema i de fe front al malestar dels comerciants, va rebutjar la proposta per aplicar mesures i accions per dinamitzar el comerç tortosí. En paraules del portaveu del grup municipal, Enric Roig, “el govern del Sr. Bel en comptes de solucionar els problemes de la ciutat en crea de nous i, no només no ho reconeix, sinó que no vol posar mesures per minimitzar-los i estar al costat del comerç local. Mesures com ara senyalitzar els aparcaments a les entrades de la ciutat, i habilitar algun tipus de transport, ja sigui bus o tren turístic, gratuït que porti al centre de la ciutat; promocionar els pàrquings de la ciutat oferint reduccions tarifàries d'aparcament; millorar i ampliar els llums de Nadal; posar vigilància policial permanent per dirigir el trànsit i facilitar la càrrega i descàrrega evitant que es circuli en sentit contrari o bé estudiar el canvi del sentit de circulació del Pont fent que la circulació sigui en sentit d'entrada al centre”. 

També en relació amb l’època nadalenca i amb el comerç, el grup socialista va presentar una proposta per convocar un concurs d’enllumenat de Nadal per al 2017 amb la finalitat de fer que Tortosa tingui un enllumenat nadalenc diferent, que denoti que es tracta d’una ciutat creativa i innovadora, i que sigui apreciada per tots els seus ciutadans i ciutadanes, creant així una oferta atractiva que serveixi per dinamitzar els carrers i eixos comercials. “Pensem que aquesta proposta pot servir en bona mesura per dinamitzar el comerç, el turisme i la promoció de la ciutat, atraient nous visitants i buscant un tret diferenciador a Tortosa. El fet de no aprovar aquesta moció denota, una vegada més, que el govern no té cap projectes ni model de ciutat i creiem que el que cal de manera urgent és redibuixar Tortosa a partir de propostes com aquestes, entre altres” ha explicat Roig.

Finalment també es va rebutjar la moció del PSC que proposava la creació d’un Comissió Especial de Transparència, Ètica i Bon Govern arrel de la implantació de la Llei de Transparència i del fet que molts ajuntaments han creat comissions similars per tal d’avaluar, impulsar i fomentar la transparència municipal. En paraules de Roig “hem presentat aquesta moció en el sentit de que no es tracta només de complir amb la llei sinó, a més a més, fer-ho de manera entenedora i amb vocació pedagògica, de manera que la informació que arribi als ciutadans sigui fàcil de trobar i, posteriorment, d’interpretar, però l’actual govern no entén la majoria de les nostres propostes i prefereix continuar en l’obscurantisme que, lamentablement, el caracteritza”. En aquest sentit Roig va mostrar l’escrit del Síndic de Greuges en que evidencia la manca de resposta del govern a les seves peticions.

Roig ha lamentat que “una vegada més el govern només aprova aquelles mocions i propostes que no el comprometen i no vol saber-ne res d’aquelles que suposen treballar per Tortosa i pels tortosins i tortosines. Perquè estendre cortines de fum per amagar els problemes i apostar pel populisme no és treballar per la ciutat”.

Després dels menyspreus públics de Bel, el regidor socialista ha tornat a dir que “a cada insult que rebem, nosaltres una proposta, a cada desqualificació, una idea, i a cada exageració un somriure” i que “davant d’aquesta política sense visió de futur i populista del govern, la nostra premissa sempre ha estat, és i serà treball, treball i treball per Tortosa; treball, treball i treball pels tortosins i tortosines, perquè Tortosa tornar a ser la ciutat de les oportunitats que entre tots hem de redibuixar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada