dissabte, 24 de desembre del 2016

L’engany continua: a la vista està que les obres del Pont de l’Estat no s’han reprès

L’obra, que s’havia d’haver reiniciat fa dos setmanes, està deixada i mentre els problemes continuen i el govern no pren mesures per minimitzar-los

Tot i que el govern va anunciar la solució de la paralització de les obres de reforma del Pont de l’Estat el cert és que aquestes continuen quasi bé aturades. “Els murs de formigó s’haurien d’haver iniciat fa dies però la realitat és que a la vista està que els treballs no avancen” ha manifestat el portaveu socialista, Enric Roig.

En paraules de Roig “l’obra està deixada i així es pot veure en el fet de que, com es pot veure a la fotografia adjunta, en la que el contenidor en comptes de tenir runa procedent de l’obra té escombraries i deixalles domèstiques”

pont 2
“El resultat és que continuen els problemes i el govern no pren cap mesura per minimitzar-los, com ho demostra el fet de que el passat ple rebutgessin la moció socialista que demanava suport i impuls al comerç de Tortosa per minimitzar els efectes que estan ocasionant les obres de reforma del Pont de l’Estat, ha exposat Roig.

Algunes de les mesures que proposaven els comerciants i que va plantejar el portaveu socialista al Ple consistien en senyalitzar els aparcaments a les entrades de la ciutat, i habilitar algun tipus de transport gratuït que porti al centre de la ciutat; promocionar els pàrquings de la ciutat oferint reduccions tarifàries d'aparcament; millorar i ampliar els llums de Nadal; posar vigilància policial permanent per dirigir el trànsit i facilitar la càrrega i descàrrega evitant que es circuli en sentit contrari o bé estudiar el canvi del sentit de circulació del Pont fent que la circulació sigui en sentit d'entrada al centre. “L’alcalde es va reunir amb els comerciants després del ple per confirmar que aquestes mesures eren les que plantejaven i tot i així tot han estat negatives per a la seva aplicació” ha reblat Roig, qui ha dit que “caldrà escoltar l’opinió dels comerciants en acabar la campanya de Nadal i veure com han influït les obres i la manca de solucions del govern”.

pont 3La paradoxa és que en la Junta de Govern Local fa unes setmanes va aprovar la modificació del contracte per incloure l’increment de 217.600 € de l’obra, però en canvi encara no s’ha acabat de refer el projecte i, per tant, la modificació d’aquest està pendent d’aprovar. “Com es pot aprovar la modificació del contracte sense modificar abans el projecte?” ha manifestat Roig, que ha recordat que “els 217.600 € corresponen a aspectes com la xarxa de recollida de residus, la senyalització o les proteccions de formigó per als vehicles, conegudes com “new jersey”, però entenem que no justifiquen cap increment de preu ja que haurien d’estar incloses al projecte entenent que són elements totalment inherents al tipus d’intervenció a realitzar. Altres com les excavacions arqueològiques també haurien d’haver estar contemplades tenint en compte l’existència dels fonaments de l’antiga església del Roser. Per això creiem que aquestes explicacions no constitueixen cap justificació per aquest increment del preu final del projecte, pel que sembla més una quantitat compensatòria per a que l’empresa Acciona es fes càrrec de l’obra ”.

Les obres de les piscines continuen sense iniciar-se i l’adjudicació i contractació no acaba de solucionar-se

Pel que fa a les obres de construcció del complex d’aigües aquestes també continuen sense avançar. ”Hem preguntat a la Comissió Informativa sobre l’adjudicació definitiva de l’obra i ens han dit que tot va endavant però que s’ha de reunir de nou la mesa de contractació per acabar de tancar el tema” ha explicar Roig, qui ha volgut deixar patent la ridícula situació d’aquest contracte en la que “s’adjudicà l’obra a la constructora Jaén Vallés, i es volia iniciar el procediment en Junta de Govern, quan havia de passar pel Ple, però el mateix dia se’n adonen que aquesta empresa està en concurs de creditors i es torna a reunir la mesa per adjudicar les obres a l’empresa Construcciones Pérez Villora S.A. Tot i això el procediment continua aturat i res se sap tot i haver-ho preguntat a cada comissió” ha explicat Roig.

“Tota aquesta situació dona que pensar. És que hi ha nous entrebancs en la nova adjudicació que requereix d’una nova reunió de la mesa de contractació?Sembla ser que si” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada