divendres, 30 de desembre del 2016

TALLER DE CINTA DALMAU, 10 ANYS DE CULTURA, EN MAJÚSCULES

En èpoques de crisi, i més encara si és tan profunda i tan llarga com la que patim, moltes vegades se'ns diu que només podrem sortir-ne si som capaços de reinventar-nos, de ser imaginatius i d'explorar nous camins. Per això, se'ns insisteix en el valor i l'oportunitat que representa l'emprenedoria, la valentia d’aquelles persones que són capaces d’innovar, d’emprendre nous projectes i afrontar nous reptes. La paradoxa radica en el fet que els dos instruments principals per potenciar-ho, l'educació i la cultura, són els que més pateixen, juntament amb la salut, els efectes de la crisi.

Si volem progressar en la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), la cultura és una eina de primer ordre ja que ens prepara per poder entendre la complexitat del món i per poder avançar-hi. Per això crec fermament que hem d’apostar per la cultura principalment com un instrument per afavorir la nostra formació integral, estimular la creativitat i preparar-nos per al futur.

Ara fa 10 anys, Cinta Dalmau va apostar fermament per la Cultura i va atrevir-se, amb la seva emprenedoria, a obrir a Tortosa el “Taller d’Art Cinta Dalmau”, al bell mig del nucli antic, al carrer de la Ciutat, l’antic cardus de la desconeguda Dertosa romana. Un espai en el que Cinta ha sabut donar cabuda a tota mena d’activitats relacionades amb la divulgació de la cultura i l’art a les Terres de l’Ebre, esdevenint un veritable espai de trobada de la creació, la creativitat, el debat i l’amistat.

El 30 de desembre, tal i com estava previst des dels seus inicis, el “Taller d’Art Cinta Dalmau” tancarà les seves portes després de 10 anys d’activitat, posant punt i final a un projecte atrevit i envejable, que tant de bo tingués continuïtat, i que hauria de servir d’exemple del que és i ha de ser l’aposta per la Cultura.

A les Terres de l’Ebre, cal posar més en valor tot allò que es desenvolupa en l’àmbit cultural, i Cinta Dalmau ho ha fet a la perfecció. Moltes gràcies, Cinta, a tu i al teu equip, per aquests 10 anys de CULTURA en majúscula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada