divendres, 30 de desembre del 2016

Per un millor any 2017


Benvolgut/da,

Amb aquestes paraules del malauradament desaparegut company Francesc Casares voldria esperonar-te per treballar i lluitar per una altra Tortosa, la de les oportunitats.

Com sabeu millor que jo, els darrers anys no han estat gens fàcils. La crisi que vivim ens està afectant de ple. Tots tenim un familiar, un amic, un company o fins i tot nosaltres mateixos, que ho està passant molt malament en aquests moments. El drama de l’atur, de les hipoteques, dels desnonaments, de les retallades de sou, etc. ens afecta a tots i a totes i ens enfrontem a una crisi que pretenen superar retallant drets.

Primer a Catalunya, i després a l’Estat, la dreta s’ha acarnissat posant la mà a les pensions, reduint despeses socials i salaris, eliminant drets laborals i sindicals, retallant en Sanitat, Educació, Drets Socials, Universitat, I+D+I, minimitzant el subsidi per desocupació, eliminant les polítiques d'integració, desacreditant i dimonitzant tot allò públic tants anys ens ha costat construir. La conseqüència és que els ciutadans tenim ara menys drets i serveis que fa set anys.

Voldria fer esment a les paraules del nostre primer secretari, Miquel Iceta, "fa molt temps que diem que el problema de l'encaix de Catalunya a Espanya només pot abordar-se per la via del diàleg, els pactes i la negociació". La dreta catalana, davant la manca de solucions per sortir de la crisi, s’ha embolcallat en la bandera i busca erròniament la confrontació amb la resta de l’Estat i defuig del diàleg. Per això demanem al govern de la Generalitat que es deixi d’excusar en el maltractament del Partit Popular i es dediqui a governar i a fer uns pressupostos més socials i que situïn a les Terres de l’Ebre allà on els pertoca.

A Tortosa les coses no van millor. Per ser sincers, van molt pitjor. En els últims anys hem assistit a un constant deteriorament de la nostra estimada ciutat. Contractes fallits i mal gestionats, manteniment deficient de la ciutat, foscor i sensació de manca de seguretat, obcecació en obres faraòniques que o no comencen, o no acaben mai i només generen problemes i desafecció, clientelisme, autoritarisme... són alguns dels adjectius que mereix el govern de Ferran Bel, ara amb el suport dels Republicans de Tortosa, i que en aquest darrer any s’ha vist reflectit en el desgavell i la nefasta gestió dels contractes del servei de transport públic urbà, de les obres de reforma del Pont de l’Estat o de la història interminable de les piscines.

Un govern cansat, sense il·lusió, mancat d’idees i projectes, poc creïble i plantat en un immobilisme i una manca d’acció i de model de ciutat que ha tornat a ensopir Tortosa traslladant-la quasi bé vint anys enrere, lluny d’apostar per la ciutat de les oportunitats.

El que no podem permetre els que formem part del partit d’Ernest Lluch, i de l’ideari de Pablo Iglesias, els que representem a aquells homes i dones que en el passat van lluitar per la dignificació de la classe obrera, és que se’ns imposi un model únic que gens té a veure amb els principis fonamentals de justícia, igualtat i llibertat del partit, del socialisme i de la lluita de classes. 

Front a aquesta situació nosaltres, aquest 2017, continuarem treballant amb més força que mai, exercint una oposició responsable però contundent per defensar els drets dels més desfavorits. No hem de permetre que la nova generació de joves tortosins i tortosines visqui pitjor que la dels seus pares. El futur actual de la nostra ciutat ens porta a una situació d'angoixa i preocupació a la que només es pot respondre amb molt treball i molta dedicació i amb noves idees i esperança per un futur millor.

Per tot això et demano que aquest 2017 ens exigeixis, però alhora t’impliquis en les diferents accions que des del PSC et proposarem. Avui, més que mai, el partit, els treballadors, els desfavorits, i la història d’aquest país i d’aquesta ciutat et necessiten. Estic convençut que és just i necessari fer altres polítiques des de l’àmbit municipal, que és possible i que, entre tots, podem redibuixar Tortosa per a que torni a ser la ciutat de les oportunitats.

No voldria acabar sense desitjar-vos un millor any 2017 ple de salut, treball i il·lusió que ens permeti lluitar per la Tortosa que somiem, més justa i més solidària i perquè, com deia Casares, l’esperança és un imperatiu ètic de voluntat de lluita. Redibuixem Tortosa!
Enric Roig Montagut

Portaveu del Grup Municipal
a l’Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada