dijous, 23 de març del 2017

Carta del primer secretari de l'agrupació local PSC-Tortosa

Benvolgut company, benvolguda companya,

Com ja saps els dies 10 i 11 de març va tenir lloc l’Assemblea de Tortosa · 6a Jornada Municipal, sota el títol Amb tu #ReDibuixemTortosa en la que vaig ser escollit per unanimitat com a nou Primer Secretari. Per això, en primer lloc, voldria agrair el suport que tots i totes m’heu donat i la vostra confiança.

Al llarg d’aquests dos dies d’Assemblea de Tortosa vam: renovar i refermar compromisos; reflexionar, analitzar i aprendre i reconèixer i agrair.

Dic renovar i refermar compromisos, perquè hem renovat l’executiva de l’Agrupació amb l’objectiu de refermar el compromís amb el partit i amb la ciutadania. Han estat anys difícils i complicats i ara ens trobem davant d’un nou mandat en el que hem de continuar aquesta lluita per posicionar-nos com alternativa al govern de la nostra ciutat, guanyar les eleccions municipals de 2019 i governar per demostrar que ens estimem la nostra ciutat, que estem al costat dels tortosins i tortosines i que lluitarem pels nostres ideals d’igualtat, justícia i solidaritat. Som un equip de 21 dones i homes totalment preparats per afrontar aquest repte i disposats a donar-ho tot per aconseguir ser els i les 21 regidors i regidores que ens permetin governar la ciutat d’aquí 2 anys i adaptant-nos als nous reptes que ens demana avui dia la societat del segle XXI.

Al llarg de 10 anys el Govern de CiU no ha estat capaç de gestionar els problemes dels tortosins i les tortosines, al contrari en crea de nous. I a Tortosa busquen l’opacitat i l’obscurantisme i el linxament públic de qui no lloï la seva obra, i ara amb el suport dels Republicans de Tortosa, aquells que han perdut la E d’Esquerra donant la majoria absoluta als partits de dretes. Per això tenim davant el repte de ReDibuixar Tortosa. Hem de recuperar aquella Tortosa que va dibuixar el govern socialista i de progrés de Joan Sabaté i que el govern de CiU ha desdibuixat.

En segon lloc hem reflexionat, analitzat i aprés més enllà de l’àmbit local, amb una visió territorial, com a les darreres jornades municipals. I ho constatàvem en començar la jornada quan detectàvem la necessitat d’eines, mecanismes, instruments per activar l’economia de les Terres de l’Ebre en aquest moment de crisi, desprès d’haver patit processos de deslocalització i amb un dels índex d’atur més importants de Catalunya. En l’anterior jornada municipal, la cinquena, vàrem arribar a plantejar-nos que estàvem vivint en terra cremada, per això calia anar més enllà i introduir elements de reflexió i esperança. La reactivació econòmica i la creació d’ocupació són dos pilars i eixos fonamentals de les polítiques municipals de cara als nous reptes que ens esperen. A la Jornada hem aprés noves polítiques que s’estan duent a terme per els companys i les companyes socialistes en aquests àmbits. Bones pràctiques del que s’anomena Acord Territorial per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació. Al Consell Comarcal ja hem començat a treballar en aquesta línia i creiem que serà una gran experiència molt útil per al territori. I per a mi un repte donat que tindré la responsabilitat de tirar-ho endavant com a president del Consell Comarcal en la primera vegada en què els i les socialistes d’aquesta institució estarem al capdavant

I en tercer lloc hem reconegut i agraït. Tota organització ha de reconèixer i agrair la feina dels seus membres actius i també ha de reconèixer les figures dels referents que l’han fent gran com a partit. Per això vam lliurar el 2n guardó Marcel·lí Domingo a Josep Subirats Piñana. Un guardó instaurat el 2014 i que vol ser un reconeixement a la defensa, difusió i promulgació dels valors i ideals del progressisme, de l'esquerra, dels drets i de la justícia social. Uns valors i uns principis que hem defensat durant més de cent trenta-cinc anys. I també vam reconèixer la voluntat d’aquells i aquelles que s’han volgut incorporar recentment al nostre projecte polític, al nostre partit: els nous i les noves militants, als quals voldria agrair que, a pesar del que hem hagut de viure en els darrers temps, de la situació de confrontació i del desencís que de vegades causa la política han volgut afiliar-se i donar el seu suport al nostre projecte i al nostre partit a Tortosa.

I qui millor per reconèixer aquests agraïments que la figura del Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, que va compartir part de la Jornada amb nosaltres i que amb la seva presència va encoratjar-nos a continuar lluitant pels nostres valors i els nostres ideals.

Com sabeu millor que jo, els darrers anys no han estat gens fàcils. Vivim una crisi que ens està afectant de ple. I la dreta catalana, davant la manca de solucions per sortir-ne, s’ha embolcallat en la bandera i busca erròniament la confrontació amb la resta de l’Estat i defuig del diàleg.

A Tortosa les coses no van millor. Per ser sincers, van molt pitjor. En els últims anys hem assistit a un constant deteriorament de la nostra ciutat. Contractes fallits i mal gestionats, manteniment deficient de la ciutat, foscor i sensació de manca de seguretat, obcecació en obres faraòniques que o no comencen, o no acaben mai i només generen problemes i desafecció, clientelisme, autoritarisme... són alguns dels adjectius que mereix el govern de Ferran Bel, ara amb el suport dels Republicans de Tortosa. Un govern cansat, sense il·lusió, mancat d’idees i projectes, poc creïble i plantat en un immobilisme i una manca d’acció i de model de ciutat que ha tornat a ensopir Tortosa, traslladant-la quasi bé vint anys enrere. Front a aquesta situació, des del meu càrrec de Primer Secretari i acompanyat dels companys i les companyes de la nova executiva continuarem treballant amb més força que mai pels valors de l’esquerra i del socialisme, perquè som el partit al servei de les persones, dels interessos dels ciutadans i les ciutadanes, el partit creïble del diàleg, de la negociació i del pacte lluny de la confrontació.

I volem la teva opinió i les teves aportacions per ReDibuixar Tortosa i per això hem posat a la teva disposició el http://www.redibuixemtortosa.webnode.es/ per a que amb tu #ReDibuixemTortosa.

Perquè hem d’estar ben orgullosos de ser socialistes i no amagar-nos. El nostre partit, el Partit del Socialistes de Catalunya, és la millor marca que podem tenir: la de ser i sentir-nos socialistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada